Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Victorias ingefärsmajonnäs

15 mar, 2013
AvRedaktionen
I senaste numret av ELLE mat & vin har vi en stor intervju med matstylisten Victoria Nordström där hon tipsar om en supergod ingefärsmajonnäs. Här är receptet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Victoria Nordström.
Victoria Nordström.

Du behöver:

1 äggula

1 msk senap

1 liten pressad vitlöksklyfta

1 msk vinäger eller citron

2 msk ingefärspaste (alt pressa ut saften från en rejäl bit finhackad ingefära)

2 msk finhackad gräslök

raps- eller matolja

salt att smaka av

Gör så här:

Blanda äggula, senap, vinäger och vitlök. Droppa över oljan samtidigt som du vispar. När den börjar tjockna lite kan du droppa i lite vatten och vispa runt, på så sätt kan du mata i mer olja utan att den spricker. Fortsätt med mer olja i en försiktig stråle och vispa tills majjon börjar tjockna till rätt konsistens. Tillsätt ingefära och smaka av med salt. Droppa eventuellt i lite citron eller lime för mer syrlighet. Ställ svalt.

Annons

Receptet till den härliga salmalax-salladen hittar du i senaste numret.

Salmalax-sallad med ingefärsmajonnäs.
Salmalax-sallad med ingefärsmajonnäs.
Annons