Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Yoghurtmousse med äppelkompott

09 jul, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på yoghurtmousse med äppelkompott
Peter Kam
Len yoghurtmousse som toppas med en äppelkompott och pekannötter – det kan omöjligt gå fel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo
Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Yoghurtmousse med äppelkompott

Smaskig sensommardessert med härlig kompott.

Len yoghurtmousse med äppelkompott och pekannötter
Peter Kam
Annons

6 portioner

Du behöver:

3 gelatinblad
½ vaniljstång
1 dl socker
4 msk citronjuice
3 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt

Äppelkompott:

3 äpplen
½ vaniljstång
1/3 dl socker
2 msk citronjuice

Till servering:

35 g pekannötter

Du behöver:

  1. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Snitta och skrapa ur fröna från vaniljstången, mosa ihop dem tillsammans med lite av sockret. Hetta upp vaniljfrön, socker och citronsaft i en kastrull tills sockret har löst sig. Krama ur geltinbladen och rör ner dem i den varma sockerlagen. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig. Rör ner yoghurten i lagen och vänd sedan ihop blandningen med den vispade grädden.
  2. Fördela moussen i 6 små portionsglas och ställ i kylen i minst 4 timmar.
  3. Äppelkompott: Skala äpplena och skär dem i tärningar. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp äpplena, vaniljfrön, den tomma vaniljstången, sockret och citronsaften i en kastrull. Sjud i 8–10 minuter, tills äpplena mjuknat men inte blivit mosiga. Låt svalna och ta bort vaniljstången.
  4. Servering: Rosta pekannötterna lätt gyllene i en torr panna och grovhacka dem. Lägg en sked äppelkompott ovanpå yoghurtmoussen och strö över pekannötter. Servera.

Foto: Betina Hastoft

Annons