Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Designa dina drömskor med Amend Atelier

01 sep, 2015
AvJenny Fredriksson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Elle har träffat det sprillans nya skomärket Amend Atelier!

Amend Atelier gör det möjligt för just dig att få dina drömskor. De har skapat ett koncept som gör det möjligt att välja mellan olika  klackar, läster och läder så att du får ett par ett unika skor. Gå in på www.amendatelier.com och botanisera mellan de underbart fina skorna! Made in Italy såklart.

Foto Amend Atelier och Jenny Fredriksson

ELLE har träffat grundarna Tina Petterson och Nicole Peira och tagit reda på hur man gör för att specialbeställa ett par skor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Hur kom ni på idén till Amend Atelier?

– Det började med att vi lekte med tanken att åka runt på loppisar och fynda fina skor för att sedan göra om dem. Men när vi hade arbetat med produktutveckling ett tag insåg vi att skotillverkning är en komplicerad process. Nu vill vi istället använda allt vi lärt oss under åren för att skapa en riktig högkvalitativ produkt.

Vad har ni för bakgrund?

Annons

– Vi träffades på Tillskärarakademin för tio år sen och har varit kompisar sedan dess! Vi har båda jobbat inom produktutveckling på svenska modeföretag som & Other Stories, Carin Wester, Whyred och We.

Vad är det bästa med era skor?

– De är lyxiga, har bra passform och superhög kvalitet. Vi har ett nära samarbete med fabriken i Marche och deras duktiga skomakare – så det är mycket italiensk kärlek i skorna.

 Hur gör man om man vill beställa?

– Man besöker antingen den nyöppnade butiken på Sankt Paulsgatan 3 i Stockholm eller Amendatelier.com för att spana in vilken typ av sko man gillar – boots, slingback, sandal eller pump. Sedan väljer man klack och till sist läder och färg. Det finns totalt 30 olika kombinationer. Dessutom finns det alltid skor i butiken som är köpklara. Priserna ligger mellan 2 200 kr och 6 800 kr. Det tar runt två till tre veckor från beställning till färdig sko.

Proffsens förvaringstips:

Amends Tina Petterson är en riktig skokonnässör med en imponerande samling på 400 par. Hon fotograferar varje par skor, laminerar och numrerar bilden som sedan hamnar i ett kartotek. Skokartongen får ett matchande nummer. På så sätt överblickar hon snabbt hela samlingen.

Allt om skor från ELLE – shoppingplock, nyheter, tips och råd hittar du här!

Annons