Populärt: Shoppingtips Modetrender Streetstyle Se Min Look Höstens trender

Helsingfors modevecka blir första i världen att förbjuda äkta läder

16 aug, 2018
Catwalk Londons modevecka.
Helsingfors Fashion Week tar ställning. Med hållbarhet i fokus blir modeveckan den första i världen att bannlysa äkta läder på catwalken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Helsingfors Fashion Week är nästa aktör att ta ställning för djurens rättigheter och miljön. Som första modevecka i världen bannlyser de äkta läder på catwalken. Förbudet träder i kraft sommaren 2019, då modehusen visar vår– och sommarkollektionerna för 2020.

LÄS OCKSÅ: De 8 hetaste trenderna från Köpenhamns modevecka SS19

– Vi på Helsingfors Fashion Week väljer, med stöd av Nordic Fashion Week Association, att ta aktiv ställning mot djurplågeri och den skadliga miljöpåverkan som användningen av äkta skinn medför; genom att inte acceptera några kollektioner som använder äkta läder under Helsingfors modevecka med start 2019 (SS20), meddelar Evelyn Mora, grundaren för Helsingfors modevecka, i ett uttalande på hemsidan.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Genom att förbjuda läder positionerar sig Helsingfors modevecka som banbrytande och framtidstänkande inom modeindustrin, säger djurrättsorganisationen PETAs direktör Elisa Allen i ett pressmeddelande om och fortsätter:

– PETA ser fram emot att fler djur- och miljövänliga veganska tyger tar över catwalken i Helsingfors från och med 2019.

Foto: Imaxtree Artikeln publicerades först på Baaam.

Annons