Melker Anderson öppnar Heart & Bones i Uppsala
Rak, ärlig mat med råvaran i fokus. Så beskriver Melker Andersson sin nya krog Heart & Bones, som han öppnar i Uppsalas gamla stadshotell den tredje februari. Maten och känslan i rummet ska speglas av just namnet och målet är att ge gästen en känsla av att äta middag hemma i sitt vardagsrum, med full service.
En restaurang med själ och hjärta
– Jag vill att man ska känna att Heart & Bones är en trevlig krog dit man vill komma tillbaka många gånger. Här ska det inte bli några konstigheter, inget banbrytande eller effektfullt utan bara jag. Jag vill ha en restaurang som jag lägger ner själ och hjärta i. Kanske den sista … säger Melker Andersson.
Det blir främst fisk, skaldjur och grönsaker plus lite kött på menyn. Restaurangen kan ses som en naturlig fortsättning på pop-up-krogen Bojabäs i Öregrund förra sommaren, en helt klart mindre verksamhet än de som Grupp F12 driver i Stockholm.