Apelsinchokladkonfekt
14 dec, 2022
AvRedaktionen ELLE
Apelsinchokladkonfekt är ett sådant där litet bakverk som är försvinnande gott!
Annons
Apelsinchokladkonfekt
Knaprigt, mjukt och lyxigt gott. Håller många dagar i kylen, men det kommer inte behövas!
40 stycken
Annons
Du behöver:
400 g mjuk nougat
200 g mörk choklad med apelsinsmak
75 g torkade tranbär, grovhackade
50 g cornflakes, krossade
Gör så här:
- Smält nougat och 100 g choklad över vattenbad tills de nästan är helt smälta. Ta från värmen och rör om tills allt har smält. Vänd ner tranbär och cornflakes. Lägg bakplåtspapper i botten av en form, 18X18 cm och häll i massan.
- Sätt i kylskåpen minst 3 timmar eller över natten. Smält resterande choklad i vattenbad eller i mikron. Häll över konfekten och bred ut jämnt. Ställ tillbaka i kylen tills det stelnat. Skär i bitar.
Recept och foto: All over press
Annons