Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blinier med picklad rödlök, smetana och räkor

26 maj, 2023
AvAnna Söderberg
AvKarolina Svensk
Recept på blinier med picklad rödlök, smetana och räkor
Toppa dina blinier med picklad rödlök och bjud på som en lyxig förrätt – som gjort för att ätas till ett glas bubbel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood: Sotad broccoli med färskost

Blinier med picklad rödlök

Små boveteplättar som innehåller jäst och toppas med smetana, räkor och picklad lök.

Ca 20 pannkakor

Du behöver:

2 ägg
20 g jäst
4 dl standardmjölk
2 tsk fiberhusk
2 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
1/2–1 tsk salt
1 dl smetana
Smör till stekning

Till servering:

Smetana
Skalade räkor
Picklad rödlök
Salladsblad

Gör så här:

  1. Dela äggen i gulor och vitor, ställ in äggvitorna i kylen. Smula ner jästen i en skål.
  2. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen i mjölken och vispa i äggulor. Tillsätt fiberhusk och rör om tills det lösts upp.
  3. Vispa i bovete- och rismjöl, salt och smetana sa att det blir en jämn smet. Täck och låt jäsa i ca 1 timme.
  4. Ta fram äggvitorna och vispa dem till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  5. Hetta upp ett plättlägg med lite smör och klicka i lite smet till varje plätt. Stek på medelvärme tills ytan stelnat innan de vänds.
  6. Servera med smetana, nyskalade räkor, picklad rödlök och salladsblad.
Lyxiga blinier med picklad rödlök, smetana och räkor

Picklad rödlök

Det är superenkelt att göra egen picklad rödlök, ett perfekt tillbehör till blinierna.

Du behöver:

1 dl ättiksprit, 12 procent
2 dl strösocker
3 dl vatten
2–3 rödlökar

Gör så här:

  1. Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull. Värm upp det så att sockret löses upp. Skala 2–3 rödlökar och dela dem på mitten. Ta bort ”kärnan” och skär sedan lökarna i tunna klyftor.
  2. Lägg löken i en burk och häll över den ljumna lagen. Låt stå i kylen i minst 1 timme före servering.

Foto: Alexandra Söderberg

Annons