Hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom
13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Något extra gott tackar ingen nej till! Bjud på små hasselbackspotatisar med vispad crème fraiche och toppa med sikrom.
Annons
Hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom
Som små smycken av godhet. Otroligt mumsigt!
10 bufféportioner
Annons
Du behöver:
900 g småpotatis, gärna ratts
1 tsk salt
100 g smör
Topping:
1 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
80 g sikrom
2 msk finklippt gräslök
2 msk rivet citronskal
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skiva potatisarna tunt med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Salta och hyvla över smöret.
- Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.
- Vispa crème fraichen. Den kommer bli lösare i början, men till slut fastare. Ha tålamod! Klicka upp den på potatisen, toppa med sikrom, gräslök, citronskal och svartpeppar.
Foto: Lisa Björner
Annons