Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom

13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Recept på hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom
Något extra gott tackar ingen nej till! Bjud på små hasselbackspotatisar med vispad crème fraiche och toppa med sikrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Hasselbackspotatis med vispad crème fraiche och sikrom

Som små smycken av godhet. Otroligt mumsigt!

Lyxiga små hasselbackspotatisar med vispad crème fraiche och sikrom

10 bufféportioner

Annons

Du behöver:

900 g småpotatis, gärna ratts
1 tsk salt
100 g smör

Topping:

1 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
80 g sikrom
2 msk finklippt gräslök
2 msk rivet citronskal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva potatisarna tunt med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Salta och hyvla över smöret.
  2. Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.
  3. Vispa crème fraichen. Den kommer bli lösare i början, men till slut fastare. Ha tålamod! Klicka upp den på potatisen, toppa med sikrom, gräslök, citronskal och svartpeppar.

Foto: Lisa Björner

Annons