Så gör du egen toffifee – 6 enkla steg
Hemgjord toffifee
Lyxig hemgjord toffifee passar utmärkt till fikat, lördagsgodiset eller fredagsmyset!
24 stycken
Du behöver:
150 g mjuka kolor eller vaniljfudge
24 hasselnötter
50 g mjuk nougat
50 g mjölkchoklad
¼ tsk flingsalt
50 g mörk choklad
Steg 1
Dela kolorna så du har 24 lika stora bitar. Lägg 4–5 bitar i en liten kastrull och värm dem försiktigt under omrörning. De ska bara mjukna, inte smälta.
Steg 2
Lägg de mjuka kolorna i en silikonform med 24 halvklotsformade gropar. Tryck försiktigt ut kolorna i formen med en sked, så det blir en liten kolaskål.
Steg 3
Sätt ugnen på 200°. Lägg nötterna i en ugnsform och rosta gyllene i ca 10 minuter. Häll över nötterna i en kökshandduk och gnugga försiktigt bort den bruna hinnan. Lägg en nöt i varje kolaskål.
Steg 4
Hacka nougaten och mjölkchokladen grovt. Smält dem i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen och rör ner saltet.
Steg 5
Fyll en spritspåse med nougatmassan och spritsa ut i kolaskålarna. Fyll dem upp till kanten. Låt stå kallt i minst 1 timme.
Steg 6
Hacka den mörka chokladen och smält över vattenbad. Klicka ut lite choklad på toppen av nougaten. Låt stå kallt för att stelna i minst 2 timmar, gärna över natten. Tryck försiktigt ut godiset ur formen och förvara dem i en tätslutande burk i kylen.
Foto: Betina Hastoft