Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du egen toffifee – 6 enkla steg

06 okt, 2023
AvCamilla Biesbjerg Markussen
I sex enkla steg gör du din egen variant av godiset toffifee
Betina Hastoft
Lyxigt godis som populära toffifee – en mjuk kola fylld med en hasselnöt och chokladnougat – går enkelt att göra själv. Så här gör du, steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Godisätare lever längreBrand logo
Godisätare lever längre

Hemgjord toffifee

Lyxig hemgjord toffifee passar utmärkt till fikat, lördagsgodiset eller fredagsmyset!

Betina Hastoft

24 stycken

Annons

Du behöver:

150 g mjuka kolor eller vaniljfudge
24 hasselnötter
50 g mjuk nougat
50 g mjölkchoklad
¼ tsk flingsalt
50 g mörk choklad

Steg 1

Dela kolorna så du har 24 lika stora bitar. Lägg 4–5 bitar i en liten ka­strull och värm dem försiktigt under omrörning. De ska bara mjukna, inte smälta.

Steg 1 – dela kolorna och låt dem mjukna i en liten kastrull.
Betina Hastoft

Steg 2 

Lägg de mjuka kolorna i en silikonform med 24 halvklotsformade gropar. Tryck försiktigt ut kolorna i formen med en sked, så det blir en liten kolaskål.

Steg 3

Sätt ugnen på 200°. Lägg nötterna i en ugnsform och rosta gyllene i ca 10 minuter. Häll över nötterna i en kökshandduk och gnugga försiktigt bort den bruna hinnan. Lägg en nöt i varje kolaskål.

Steg 3 – rosta hasselnötterna gyllene i ugnen.
Betina Hastoft

Steg 4 

Hacka nougaten och mjölkchokladen grovt. Smält dem i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen och rör ner saltet.

Annons
Steg 4 – hacka nougat och mjölkchoklad grovt och smält över vattenbad.
Betina Hastoft

Steg 5

Fyll en spritspåse med nougatmassan och spritsa ut i kolaskålarna. Fyll dem upp till kanten. Låt stå kallt i minst 1 timme.

Steg 5 – fyll kolaskålarna med nougatmassan.
Betina Hastoft

Steg 6

Hacka den mörka chok­laden och smält över vattenbad. Klicka ut lite choklad på toppen av nougaten. Låt stå kallt för att stelna i minst 2 timmar, gärna över natten. Tryck försiktigt ut godiset ur formen och förvara dem i en tätslutande burk i kylen.

Steg 6 – klicka ut choklad på toppen av nougaten. Låt stelna, gärna över natten.
Betina Hastoft

Foto: Betina Hastoft

Annons