Karamellfudge med mint
24 nov, 2023
AvGitte Heidi Rasmussen
Lite tålamod och ett par få ingredienser är egentligen allt som behövs för att göra denna juliga karamellfudge med mint.
Annons
Karamellfudge med mint
Ingen godisskål är komplett utan hemkokt fudge. En touch av pepparmint gör att julkänslan sprider sig.
Annons
25 stycken
Du behöver:
1 ½ dl vispgrädde
150 g (drygt 1 dl) ljus sirap
125 g (1,4 dl) strösocker
140 g vit choklad
50 g smör
½ tsk pepparmyntolja
Gör så här:
- Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på medelvärme. Låt smeten sjuda tills den når en temperatur på 120° (använd en sockertermometer).
- Grovhacka den vita chokladen och rör ner choklad och smör i smeten tills det smält samman till en jämn massa.
- Tillsätt pepparmyntolja och häll smeten i en form, ca 12 x 18 cm. Låt vila i minst 8 timmar i rumstemperatur, gärna över natten.
- Skär fudgen i mindre bitar och förvara bitarna inslagna i smörgåspapper i en burk med tätslutande lock i kylen.
Foto: Columbus Leth
Annons