Krispig kycklingsandwich
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
En saftig, krispig kycklingsandwich är mäktig nog att ätas till middag! Servera gärna med pommes för extra god comfort food.
Annons
Krispig kycklingsandwich
Den krispiga och saftiga mackan får en asiatisk smaktwist.
4 stycken
Annons
Du behöver:
8 skivor grovt rostbröd
4 msk majonnäs, ev japansk
1 hjärtsalladhuvud
Inlagd saltgurka
4 msk barbequesås, ev japansk
Kyckling:
1 vitlöksklyfta
1 cm färsk ingefära
1 dl soja
1 msk farinsocker
2 tsk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
2 msk mirin (kan uteslutas)
1 tsk sesamolja
4 kycklingfiléer
2 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl panko
Neutral olja till stekning
Till servering:
Ev pommes frites
Du behöver:
- Kyckling: Skala och riv vitlöken. Skala och finriv ingefäran. Blanda båda med soja, farinsocker, vinäger, mirin och sesamolja i en fryspåse. Banka kycklingen lite lätt med en kötthammare och nagga den med en gaffel. Lägg kycklingen i påsen med marinad och låt dra i 10 minuter i rumstemperatur, eller över natten i kylen.
- Häll mjöl i en djup tallrik, vispa upp äggen i en annan och lägg panko i en tredje. Låt kycklingen rinna av. Vänd kycklingen i mjöl, ägg och panko och stek dem gyllenbruna och genomstekta i rikligt med olja i ca 5 minuter på vardera sida.
- Grilla brödet och bred på majonnäs. Fyll brödet med sköljd sallad, gurkskivor och kyckling. Toppa med barbequesås och majonnäs och servera genast, ev med pommes frites.
Foto: Columbus Leth
Annons