Lyxiga löjromsblinier – så gör du det goda tillbehöret
23 feb, 2024
AvCamilla Pérez
Få saker känns så lyxiga som hemgjorda blinier toppade med löjrom, gräddfil och gräslök.
Annons
Lyxiga löjromsblinier
Små boveteplättar med löjrom är en lyx att unna sig vid speciella tillfällen!
Annons
Ca 40 blinier
Du behöver:
¼ paket jäst
4 dl mjölk
2 ägg
3 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 krm salt
1 dl gräddfil
Till servering:
100 g löjrom
1 dl gräddfil
1 rödlök
Gräslök
Gör så här:
- Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt och rör ut jästen i en liten skvätt av mjölken, tillsätt sedan resten av mjölken. Knäck äggen och lägg vitorna i en skål och vispa ner gulorna i mjölkblandningen. Tillsätt mjöl och salt och vispa slätt. Låt jäsa under bakduk i 1 timme. Blanda ner gräddfil. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Klicka ner miniplättar i en panna och grädda båda sidorna.
- Servera med en klick löjrom, en klick gräddfil och finhackad rödlök och gräslök på varje blini.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons