Panzanella med kyckling och avokado
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Den italienska bröd- och tomatsalladen panzanella gör du enkelt matigare genom att tillsätta både kyckling och avokado.
Annons
Panzanella med kyckling och avokado
Gör den italienska salladsfavoriten ännu mer mättande med kyckling och avokado.
2 portioner
Annons
Du behöver:
2 skivor surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja till stekning
Salt
2 kycklingbröstfiléer
1 avokado
3 tomater
2 nävar rucola
1 näve färsk basilika
Dressing:
1 tsk flytande honung
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär brödet i grova tärningar. Skala vitlöken och riv den fint. Stek brödtärningarna i rikligt med olja i en stekpanna i ca 5 minuter. Krydda med vitlök och salt och stek ytterligare några minuter tills tärningarna är gyllene och knapriga. Ta dem ur pannan.
- Skär kycklingfiléerna i tärningar. Stek dem i pannan i ca 5 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Krydda med salt.
- Halvera avokadon, ta bort kärnan och tärna fruktköttet. Skölj tomaterna och skär dem i grova bitar. Skölj och torka rucolan. Lägg avokado, tomat och sallad på en tallrik och strö basilikablad över.
- Dressning: Blanda ihop honung, vinäger, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Toppa salladen med stekt kyckling, brödtärningar och dressing. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
Annons