Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sausage rolls med tomatchutney

12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Recept på sausage rolls med tomatchutney
Columbus Leth
Dessa sausage rolls med tomatchutney är plockmat när det är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröraBrand logo
Ännu bättre med Markiz #3 - Pannkakor med tonfiskröra

Sausage rolls med tomatchutney

Små frasiga godsaker som blir närmast beroendeframkallande.

Försvinnande goda sausage rolls med tomatchutney
Columbus Leth
Annons

20 stycken

Du behöver:

2 schalottenlökar
20 g smör till stekning
4 stjälkar timjan
4 stjälkar salvia
400 g färsk korv, t ex chorizo
2 msk ströbröd
1 rulle smördeg, 250 g
Tomat- eller lökchutney

Pensling och strö:

1 ägg
1 msk sesamfrö
1 msk svartkummin

Till servering:

1 dl tomat- eller lökchutney

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka schalottenlöken och stek i smör tills genomskinlig. Skölj, plocka och hacka örterna. Kläm ut färsen ur korvskinnet. Rör ihop schalottenlök, örter, färs och ströbröd i en skål.
  2. Dela smördegen på längden, bred chutney på mitten och fördela färsen i en lång korv ovanpå. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik upp sidorna över varandra. Vänd på rullarna så att skarven hamnar nedåt och skär i 5 cm bitar.
  3. Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö sesam- och svartkumminfrö över. Grädda i ca 25 minuter, tills gyllene.
  4. Servera korvrullarna ljumna med chutney.

Foto: Columbus Leth

Annons