Sausage rolls med tomatchutney
12 apr, 2024
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Dessa sausage rolls med tomatchutney är plockmat när det är som bäst!
Annons
Sausage rolls med tomatchutney
Små frasiga godsaker som blir närmast beroendeframkallande.
Annons
20 stycken
Du behöver:
2 schalottenlökar
20 g smör till stekning
4 stjälkar timjan
4 stjälkar salvia
400 g färsk korv, t ex chorizo
2 msk ströbröd
1 rulle smördeg, 250 g
Tomat- eller lökchutney
Pensling och strö:
1 ägg
1 msk sesamfrö
1 msk svartkummin
Till servering:
1 dl tomat- eller lökchutney
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka schalottenlöken och stek i smör tills genomskinlig. Skölj, plocka och hacka örterna. Kläm ut färsen ur korvskinnet. Rör ihop schalottenlök, örter, färs och ströbröd i en skål.
- Dela smördegen på längden, bred chutney på mitten och fördela färsen i en lång korv ovanpå. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik upp sidorna över varandra. Vänd på rullarna så att skarven hamnar nedåt och skär i 5 cm bitar.
- Lägg bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö sesam- och svartkumminfrö över. Grädda i ca 25 minuter, tills gyllene.
- Servera korvrullarna ljumna med chutney.
Foto: Columbus Leth
Annons