Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tacopizza med majs och paprika

06 sep, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på tacopizza med majs och paprika
Ja, du läste rätt! Tacopizza är en kombination av två favoriter, så med andra ord – en garanterad vinnare på bordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 matiga våfflorBrand logo
3 matiga våfflor

Tacopizza med majs och paprika

Populär korsning av pizza och tacos som går snabbt att laga.

Bjud på tacopizzza med majs och paprika

4 portioner

Annons

Du behöver:

8 små vetetortillas
200 g riven mozzarellaost
300 g nötfärs
½ paket tacokrydda
½ färsk röd chili
1 paprika
140 g majs
1 msk torkad oregano

Tomatsås:

1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
¼ tsk socker
Salt och peppar

Till servering:

50 g blandad grönsallad
25 g parmesan, riven
1 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Tomatsås: Mixa krossade tomater, tomatpuré, oregano, socker, salt och peppar i en skål med stavmixer.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager tomatsås och strö över riven mozzarellaost.
  3. Blanda nötfärsen med tacokrydda. Forma färsen till små köttbullar.
  4. Skölj och kärna ur chili och paprika, hacka fint. Låt majsen rinna av.
  5. Strö ut köttbullar, paprika och majs på pizzorna. Krydda med oregano, salt och peppar.
  6. Grädda pizzorna i ugnen i 5–10 minuter, tills de är krispiga i kanten.
  7. Skölj och torka salladen, och bred ut den på de nygräddade pizzorna. Strö över parmesan och servera genast med lite crème fraiche.

Foto: Columbus Leth

Annons