Tacopizza med majs och paprika
06 sep, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Ja, du läste rätt! Tacopizza är en kombination av två favoriter, så med andra ord – en garanterad vinnare på bordet!
Annons
Tacopizza med majs och paprika
Populär korsning av pizza och tacos som går snabbt att laga.
4 portioner
Annons
Du behöver:
8 små vetetortillas
200 g riven mozzarellaost
300 g nötfärs
½ paket tacokrydda
½ färsk röd chili
1 paprika
140 g majs
1 msk torkad oregano
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
¼ tsk socker
Salt och peppar
Till servering:
50 g blandad grönsallad
25 g parmesan, riven
1 dl crème fraiche
Gör så här:
- Tomatsås: Mixa krossade tomater, tomatpuré, oregano, socker, salt och peppar i en skål med stavmixer.
- Sätt ugnen på 200°. Lägg tortillabröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager tomatsås och strö över riven mozzarellaost.
- Blanda nötfärsen med tacokrydda. Forma färsen till små köttbullar.
- Skölj och kärna ur chili och paprika, hacka fint. Låt majsen rinna av.
- Strö ut köttbullar, paprika och majs på pizzorna. Krydda med oregano, salt och peppar.
- Grädda pizzorna i ugnen i 5–10 minuter, tills de är krispiga i kanten.
- Skölj och torka salladen, och bred ut den på de nygräddade pizzorna. Strö över parmesan och servera genast med lite crème fraiche.
Foto: Columbus Leth
Annons