Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Beyoncés makeupartist avslöjar sina bästa anti-aging-knep!

10 aug, 2015
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tänker du också ibland att Beyoncé ser oförskämt vacker ut? Och yngre än sina 30+ år? Vi tänker på det – minst en gång i veckan. Nu avslöjar hennes makeupartist sina bästa anti aging-tips – skriv ut och spara (kanske inte för evig ungdom, men i alla fall för vackrare hy). 

Det är i en intervju med The Cut som mannen bakom Beyoncés makeupval och looks, John Bartnett, avslöjar sina bästa anti-aging tips (och med tanke på hur Beyoncé ser ut så utgår vi från att hon följer dem alla).

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

John Bartnett började som assistent till makeupartisten Charlotte Tilbury (idag med eget makeupmärke på Netaporter bland annat) och blev själv känd 2011 efter att ha presenterats för Beyoncé och blivit hennes makeupmagiker. Kort därefter var det han som stod bakom alla ikoniska looks som musikdivan idag är känd för – samtidigt som han jobbade med toppmodeller som Joan Smalls, Chrissy Teigen och Karlie Kloss. I dag är han fortfarande ansvarig för Beyoncés makeup och utsågs också nyligen till L’Oréal Paris celebrity makeup stylist (ingen dålig titel!). Bartnetts tre tips för en yngre hy kommer här:

Annons

ANVÄND ÖGONKRÄM ÖVER HELA ANSIKTET

”Ögonkrämen har mindre partiklar eftersom den är tänkt att verkar i ett område som är mer känsligt, så att det verkligen absorberas”, berättar han för Estée Edit. Dock (förutom att det är ett klart dyrare sätt att smörja in sig) kan det vara riskabelt beroende på formeln i krämen. Enligt hudterapeuten Renée Rouleau bör du vara försiktig. Om du använder ögonkräm i ansiktet kan du 1) täppa till porerna på grund av krämens intensiva fuktgivande ingredienser och 2) få fler finnar som de aktiva ingredienserna kan vara för aktiva för din hud.

ELLEs kommentar: Med tanke på priset på en bättre ögonkräm så kan det ju bli rätt dyrt i längden det här låter det som…

ANVÄND ANSIKTSKRÄM PÅ DIN KROPP

Vi överdriver inte om vi säger att Barnett tar ett helhetsgrepp på anti-aging. Han vårdar varje del av kroppen som att den kommer att visas för alla, hela tiden (och i Beyoncés fall kanske just det i och för sig stämmer). ”Många kvinnor bryr sig endast om området från hårfästet till hakan,” säger han till The Cut och menar att vi också ska ta hand om dekolletage, rygg och ben också.

Annons

ELLEs kommentar: Igen – en dyr vana. Men det låter ju härligt så klart att vårda hela kroppen lika noga och med lika bra produkter som ansiktet (även om det, rent krasst, förmodligen inte behövs).

DRICK KÅL – MASSOR AV KÅL!

Barnett sätter huden som viktigast när han pratar om makeup. Och det låter ju rimligt. Bartnett menar att frisk hy börjar inifrån och går utåt (aka the juice generation). ”Om du vill få din hy i gott skick – drick grönkål”, säger han i inetrvjun. ”I kål finns det höga halter av vitamin K och det ökar cirkulationen i hyn och hjälper cellförnyelsen.”

ELLEs kommentar: Till nästa års to-do-list: Odla grönkål. Det mesta i livet verkar bli lättare/bättre med hjälp av grönkål.

Andra som gillade detta läste också: Kylie Jenner är drottningen av hår – se själv >

Andra som gillade detta läste också: Kylie Jenner är drottningen av hår – se själv >

Foto: Instagram, Stella pictures, Beyonce.com

Annons