Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender

Så använder du Dream coat – kändisfrisörens bästa tips

16 sep, 2024
guide dream coat tips hår
Hur använder man egentligen den populära bästsäljaren Dream coat och varför har den blivit ett måste i mångas hårgarderob? ELLE möter Hollywood-frisören Chris Appleton, som guidar dig till perfekt resultat – varje gång.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hänger du mycket på TikTok har du garanterat inte missat den stora snackisen från Color Wow. Vi pratar såklart om Dream coat! Men trots att sprayen blivit så populär och funnits i många år, finns det fortfarande en del frågetecken kring hur produkten faktiskt ska användas för att effekten ska bli synlig!

ELLE möter Kim Kardashian och Jennifer Lopez frisör, Chris Appleton som guidar dig till hur du använder den populära Dream Coat. Här är det avgörande tipset du inte vill missa!

Vad gör Dream coat från Color Wow?

Kort och gott skulle Dream coat gå att beskriva som en regnjacka för håret. Produkten appliceras i blött hår och aktiveras sedan med hjälp av en fön. Sprayen hjälper till att reducera friss, ger håret glans och gör samtidigt längderna lena och mjuka. Men framförallt lägger den sig som en skyddande "hinna" på stråna och skyddar mot luftfuktighet (och friss som ofta kommer med den fuktiga luften) och gör att regndroppar bara rinner av håret, utan att förstöra frisyren.

Annons

Hur använder man dream coat?

– Det största problemet många gör med Dream coat är att dem inte använder tillräckligt mycket produkt. Många sprayar några lager ovanpå håret och sen får inte resten av längderna den magiska effekten. Dream coat är lätt som vatten och du kan bokstavligen dränka håret i produkt och det ska du göra från rot till topp. Se också till att du får med allt underhår. Att ta den där extra minuten att preppa håret kommer att spara dig så mycket tid i stylingprocessen, säger kändisfrisören, tillika Color Wow-ambassadören Chris Appleton.

Annons

Dream Coat Supernatural Spray

Orginalet Dream Coat är en spray som reducerar friss, ger glans och gör håret lent och mjukt – samtidigt som den skyddar håret mot luftfuktighet.

Dream Coat Supernatural Spray
ANNONSHär hittar du produkten!Color Wow

Extra Strength Dream Coat

Har du väldigt torrt och frissigt hår finns alternativet Extra Strength Dream Coat.

Extra Strength Dream Coat
ANNONSHär hittar du extreme-varianten!Color Wow
Annons

Dream Coat for Curly Hair

Har du lockigt hår eller självfall finns även Dream Coat för lockigt hår för att hjälpa till att definiera lockarna.

Dream Coat for Curly Hair
ANNONSHär hittar du varianten för lockigt hår!Color Wow
Annons

Har Color Wow Dream Coat värmeskydd?

Dream coat color wow tips hårstyling
Szymon Brzska/launchmetrics.com/spotlight

Ja! Den frissreducerande sprayen innehåller även värmeskydd och appliceras som första steg efter hårtvätt, när håret är handdukstorkat. Produkten aktiveras sedan med värmen från din hårfön.

Vilken Dream coat ska man välja?

Det finns tre olika varianter av Dream coat. Har du lockigt hår är Curly hair-varianten att föredra och har du väldigt torrt och frissigt hår är Extra strength varianten för dig!

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons