Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender

Så förvarar du din parfym – och får den att hålla längre

20 aug, 2024
förvara parfym tips hållbar parfym
En parfym har i regel en hållbarhet på ungefär två år. Men det finns ett vanligt misstag som många gör – och som kan resultera i att din parfym blir förstörd. Här är tipsen du behöver för att din parfym ska hålla längre!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #28 – Felicia "Browfelicia" MalmgrenBrand logo
Min rutin #28 – Felicia "Browfelicia" Malmgren

I badrumsskåpet, i kylskåpet eller i bilen – det är bara några av många ställen där många väljer att förvara sin doft. Men visste du att en parfym är känslig för både ljus, kyla och värme och förvarar du din parfym på fel ställe, riskerar du att påverka parfymens hållbarhet och kvalité. Så, var är då bästa stället att placera en doft? ELLE reder ut!

Så ska du förvara din parfym – tre tips för att få din parfym att hålla längre

ELLEs beautyredaktör har samlat tipsen som maxar din parfyms hållbarhet. Längre ner hittar du också säsongens utvalda doftfavoriter som du inte vill missa!

Annons

1. Undvik att ställa din parfym i badrummet

Det vanligaste misstaget många gör är att förvara sin parfym i badrummet. Det kan kännas logiskt att ha doften där, men för att din parfym ska hålla längre bör du undvika att förvara den där det är varmt och fuktigt, vilket det ofta är i ett badrum. Detta kan nämligen göra så att molekylerna i doften förstörs.

2. Ställ inte din parfym i badrumsskåpet

Ett annat vanligt ställe att förvara parfymer är i badrumsskåpet, men även det bör du undvika. Många badrumsskåp har inbyggda lampor som tänds när du öppnar luckorna. Lamporna kan i sin tur utsöndra värme och en parfym kan vara känslig för temperaturförändringar.

3. Undvik att utsätta parfymen för direkt solljus

Även fast många parfymflaskor är lika fina som en snygg inredningsdetalj, bör du undvika att ha dem framme där solen skiner in. Parfymer är nämligen ljuskänsliga och solen kan på sikt förstöra doftmolekylerna.

Annons

Så ska du förvara din parfym

Men var är då bästa stället att förvara en parfym? Där det är mörkt, svalt och torrt, till exempel i en garderob, ett skåp eller en byrå. Detta gör att parfymen håller en jämn temperatur och inte utsätts för kraftig värme eller kyla, samt att parfymen inte får direkt solljus!

Vaniljparfym från Burberry

Populära Goddess finns nu i en uppdaterad variant! I Goddess Intense finns fyra olika varianter av vanilj. En elegant doftdröm som är perfekt balanserad!

Goddess Intense EdP
ANNONSHär hittar du parfymen!Burberry

Blommig doft från Chloé

Eleganta ros, hudnära cashmeran och söta hallon – L'EdP Intense är en vacker och lättburen doft som passar för alla tillfällen.

L'EdP Intense
ANNONSLäs mer om parfymen!Chloé
Annons

Sensuell doft från Jean Paul Gaultier

Liljor, frangipani, maräng och benzoin – Divine Le Parfum EdP från Jean Paul Gaultier är parfymen som får komplimangerna att trilla in!

DivineLe Parfum EdP
ANNONSKöp doften här!Jean Paul Gaultier

Romantisk parfym från Giorgio Armani

Sì-familje växer! I Sì Passione Intense EdP finns noter av varm vanilj, elegant och romantisk jasmin och söta, solmogna päron.

Sì Passione Intense EdP
ANNONSLäs mer om doften!Giorgio Armani
Annons

Parfym med mycket vanilj från Matiere Premiere

En läcker och lyxig doft för vaniljälskaren! I eleganta Vanilla Powder EdP från Matiere Premiere finns bland annat vaniljabsolut från Madagaskar.

Vanilla Powder EdP
ANNONSUpptäck doften!Matiere Premiere

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons