Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Nu kommer ett av USA:s mest hyllade sminkmärken till Sverige

06 nov, 2018
AvEmma Castman
Hyllade IT Cosmetics kommer äntligen till Sverige
Törstar du efter hållbara sminkprodukter som verkar täckande och vårdande på samma gång? Då kan IT Cosmetics vara något för dig. Bäst av allt? Det hyllande amerikanska skönhetsmärket kommer snart till Sverige!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För tio år sedan arbetade Jamie Kern Lima som nyhetsankare på Studio City i Kalifornien. Karriären rullade på men Jamie brottades med ett problem, nämligen hudsjukdomen rosacea. Att hitta sminkprodukter som fungerade när huden var i obalans var svårt, speciellt med tanke på att sminket skulle hålla tillräckligt bra framför studiokamera. Antingen täckte de inte nog mycket, eller så verkade de inte tillräckligt vårdade.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Det här blev till slut ett så pass stort problem att Jamie Kern Lima valde att ge sig in i skönhetsbranschen och själv skapa de produkter hon saknat. Resultatet blev IT Cosmetics – och i dag är det ett av USA:s mest populära sminkmärken.

2012 köptes IT Cosmetics upp av L’Oréal och till mångas glädje kan vi nu meddela att skönhetsmärket kommer till Sverige. Det är Kicks som kommer stå som återförsäljare av produkterna och planen är att de ska släppas redan i mitten av november.

Annons

IT Cosmetics – en favorit bland kändisarna

Jamie har tillsammans med plastikkirurger och dermatologer utvecklat IT Cosmetics och även om produkterna passar alla hudtyper är de som sagt speciellt framtaget för de med problemhy. IT står för Innovative Technology och poängen med hela serien är – precis som Jemie Kern Liam önskade – att produkterna inte bara ska fungera som smink, utan även bidrar till att positivt förändra hyn på sikt.

Flera kändisar använder IT Cosmetics och märket är mest hyllat för sina basprodukter. Inte minst deras CC cream och concealer. Faktum är att det var concealern Bye Bye Under Eye som bidrog till att folk på riktigt fick upp ögonen för IT Cosmetics. När concealern först lanserades år 2010 sålde den slut på bara några minuter.

Produkterna från IT Cosmetics kommer att kosta mellan 195 kronor och 495 kronor.

Läs mer:

Därför blir du torr i ansiktet – och så slipper du det

Rocka gråa läppar som Beyoncé – 5 produkter att kolla in

Därför måste du detoxa ditt hår – och så gör du

Annons