Populärt: Bäst i test Se Min Rutin Skönhetsredaktörens favoriter Parfymer Beautytrender Adventskalendrar med skönhet

Hudrutinen som ger dig bra hy med glow och lyster

19 okt, 2018
AvSofia Carlberg
En frisk hud med naturlig lyster är nog något vi alla drömmer om. Men ofta bekämpar vi en daglig kamp mot orenheter, förstorade porer, fina linjer och torr hud. Här är hudrengöringsstegen som ger det där extra lyftet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om du är minsta intresserad av hudvård och skönhetsprodukter har du säkert hört ord som ”dubbelrengöring” och ”essence” och förmodligen vet du numera att vägen till en välmående hud börjar med din ansiktsrengöring. För att få den där strålande huden med glow som följer dig in i hösten, så är rengöring A och O.

Hudvård i tre enkla steg som ger dig fin hy

1. Rengör

Grunden till en vacker hud handlar om rengöringen och det är den som gör att huden kan ta till sig dina produkters vårdande och återuppbyggande ingredienser. Börja med att använda en ansiktsrengöring som tar bort smuts, döda hudceller och smink. För att få bäst effekt är det en bra idé att använda produkter från samma märke.

Tänk på att inte bara rengöra ansiktet på kvällen utan också på morgonen innan du sätter på smink, då huden rensar ut slaggprodukter under natten. Ta bort den sista smutsen med ett ansiktsvatten som du applicerar på en bomullsrondell och sveper över ansiktet.

Annons

Nu kommer ACO med en ny serie om tre produkter för den vuxna kombinationshuden som heter ACO Pure Glow. Pure Glow Renewing Daily Cleanser är en exfolierande ansiktsmousse som tvättar bort make-up, orenheter och döda hudceller. Salicylsyra (BHA) och det exfolierande enzymet papain, rengör porerna på djupet och ger huden en naturlig lyster.

ACO Pure Glow

2. Boosta

På hösten och vintern kan huden vara extra torr så att lägga på serum efter rengöring och innan ansiktskräm är en bra idé. Serum sjunker lätt in i huden, samtidigt som den ger fukt och näring till en trött hud.

3. Återfukta

Din hud älskar fukt och på morgonen applicerar du dagkrämen antingen direkt efter rengöringen eller efter ditt serum om du använder det. Ansiktskrämen gör inte bara huden smidig och återfuktad utan den skyddar också huden mot yttre påfrestningar som väder, vind och smuts. Under natten behöver huden återhämta sig och då kan en nattkräm stötta hudens återuppbyggnad.

Pure Glow Renewing Daily Cleanser, Pure Glow Purifying Day Cream och Pure Glow Rebalancing Night Balm hittar du hos Apotea.

Pure Glow Purifying Day Cream är en mattande dagkräm som med hjälp av ämnet Sarcosin minskar blankhet, orenheter och porer. Hyaluronsyra binder fukt och förbättrar hudens elasticitet. C-vitamin och E-vitamin skyddar huden från fria radikaler.

Pure Glow Rebalancing Night Balm är en vårdande nattkräm skräddarskydd för vuxen hud. Sarcosin och Panthenol bekämpar orenheter och balanserar huden och Hyaluronsyran går djupt in i huden och reducerar fina linjer. Vakna till en klar, mjuk hud med synligt minskade linjer och en naturlig lyster.

Här hittar du produkterna

Annons