Populärt: Bäst i testSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymerBeautytrender

Trendspaning: Höstens hårtrender 2024 – frisyrerna som kommer dominera

19 jun, 2024
höstens hårtrender 2024 färger frisyrer styling trend hår
Ofixade längder, hårfärger som sticker ut och punkiga stylings – höstens hårtrender visar att vi står inför ett stort skifte! ELLE har samlat höstens stora hårtrender att spana in redan nu.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min rutin #24 – Yandeh SallahBrand logo
Min rutin #24 – Yandeh Sallah

Årets stora hårtrender 2024 har visat allt från mikrolugg och bronde till power cuts och flera varianter av bob. Men höstens stora hårtrender visar att vi nu står inför ett skifte. Det perfekta, frisörfönade håret ersätts av längder som ger känslan av att du precis klivit ur duschen och luggen läggs nu åt sidan i en enkel sidbena.

ELLE har samlat fem hårtrender inför hösten – som såklart passar lika bra nu!

5 hårtrender som dominerar hösten 2024

  • Kopparfärgat hår
  • Enkel styling och avslappnade lockar
  • Rockig wet look
  • Stilsäker sidbena
  • Diskreta slingor

Kopparfärgat hår

Redan under våren 2024 såg vi det kopparfärgade håret komma smygande, men till hösten klampar hårfärgen in med buller och bång! Den kopparfärgade hårfärgen, som matchar färgen på höstlöven perfekt, kräver en del underhåll, men då är en färgad hårinpackning din bästa vän!

Enkel styling och avslappnade lockar

Höstens beautytrender överlag visar att vi är trötta på det perfekta! Inom makeup är den punkiga grungecore makeup säsongens stora snackis, samtidigt som läpptrenden visar att läppstiftet gärna får vara slarvigt applicerat och gå utanför linjerna. Inom hår är det också dags att lägga undan varmluftsborsten och vinka hej då till det frisörfönade längderna. I alla fall om vi ska följa catwalkens trender. I stället plockar vi fram en texturspray och saltvattenspray och låter längderna hänga fritt. Tänk dig att du precis kommit ut från duschen och låtit håret självtorka. Avslappnat är ledordet!

Annons

Rockig wet look

Wet look har varit en trend vi sett mycket av, men i kombination med en sleek ponytail eller en sleek bun. I höst är det en rockigare variant av wet look som gäller, där slingorna inte behöver ligga perfekt.

Stilsäker sidbena

Våren visade att 00-talets sidbena var påväg tillbaka – hösten visar att sidbenan är här för att stanna! Sidbenan får gärna kammas strikt åt sidan och kombineras med en gel och glansspray för att ge en slickad look.

Diskreta slingor

Blont, rött, svart eller brunt – oavsett vilken färg du har på håret är den enfärgade längder som gäller. Mindre slingor och mer ton i ton vilket också gör hårfärgen extra enkel att underhålla. Precis som tidigare säsonger är det främst färger med varmare undertoner som gäller.

Foto: Launchmetrics/Spotligt

Annons