Ännu godare bröd
Om ni läste mitt förra blogginlägg med videon där Sebastien Boudet visar hur man gör världens godaste surdegsbröd på 6 minuter, så ska jag berätta att jag förfinade processen och nu har jag bakat det bästa brödet någonsin :)
Jag lät degen jäsa i 1,5h första vändan, sen 16 timmar i kylen och sen nästan 2 timmar efter jag tagit ut det ur kylen. Sen in i en ugn på 250 grader i cirka 45 minuter. Två gånger slängde jag in lite vatten i botten på ugnen så det blev lite fuktigt där inne – jag har inte varmluftsugn.. Sen lät jag brödet, precis som Boudet säger, vila i nästan 1 timme innan jag skar upp det och kunde se att brödet hade blivit riktigt fint. I morse tog jag min första skriva och det var så saftigt och gott.
Gillar ni surdegsbröd – gör det här! Instruktionsvideo finns i mitt förra blogginlägg!