Ännu godare bröd

13 feb, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
surdegsbröd

Om ni läste mitt förra blogginlägg med videon där  Sebastien Boudet visar hur man gör världens godaste surdegsbröd på 6 minuter, så ska jag berätta att jag förfinade processen och nu har jag bakat det bästa brödet någonsin :)

Jag lät degen jäsa i 1,5h första vändan, sen 16 timmar i kylen och sen nästan 2 timmar efter jag tagit ut det ur kylen. Sen in i en ugn på 250 grader i cirka 45 minuter. Två gånger slängde jag in lite vatten i botten på ugnen så det blev lite fuktigt där inne – jag har inte varmluftsugn.. Sen lät jag brödet, precis som Boudet säger, vila i nästan 1 timme innan jag skar upp det och kunde se att brödet hade blivit riktigt fint. I morse tog jag min första skriva och det var så saftigt och gott.

Gillar ni surdegsbröd – gör det här! Instruktionsvideo finns i mitt förra blogginlägg!

Annons