Best of vecka 6

09 feb, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Galet god var de stekta havskräftorna.
ELLEs modechef Cia Jansson och jag anländer till ELLE Interiörs designpris 2013.

På måndagkvällen delade vår systertidning ELLE Interiör ut designpris på Operaterassen. Det bjöds på bubbel och goda kanapéer. Linda Sunblad underhöll. Bland prisutdelarna märktes näringsminister Annie Lööf, Efva Attling och Alberto Alessi.

Annons
Poppis burgare.

På onsdag var det presslunch på trendiga Flippin burgers, med anledning restaurangens nya kokbok. Vi fick smaka goda burgare och milkshakes och dessutom lära oss hur man gör galet goda burgare. Eftersom det alltid är kö och långa väntetider så var det väldigt uppskattat att äntligen få smaka hamburgaren som alla pratar om.

Grundaren till Flippin burgers, Jon Widegren, numera även författare.

Fredagkvällen ägnade vi åt att fira årets kock 2013, Daniel Räms. I år var det extra festligt eftersom det också var 30-årsjubileum. Bankettmenyn var komponerad av Malin Söderström. Till förrätt serverades Algmarinerad pilgrimsmussla och öring, krabbsallad med rostad blomkål och blåmusselsoppa.

Annons
Galet god förrätt.

Till huvudrätt fick vi oxfilé med vintergrönsaker toppad med tuppleversmör. Middagen avslutades med kryddig chokladkräm, kaffe och godis med smak av svenska bär. Helt fantastiskt gott! Kvällen överraskning var när det gick upp för publiken att rockbandet faktiskt bestod av förra årets kock Klas Lindberg, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom och  Viktor Westerlind.

Tuppleversmör var en ny angenäm smakupplevelse.
Annons