EAT - på Henrik Norströms nya restaurang

08 mar, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Idag var det pressvisning för Henrik Norströms nya restaurang EAT i det som komma skall bli gallerian MOOD. EAT står för European Asian Taste. Men med det sagt blir det ingen crossover utan kontinenternas smaker hålls isär.

På Eat kan du antingen välja att äta som man traditionellt sätt gör i asien, med flera rätter som man delar på i sällskapet. Är man på det humöret har EAT ett par olika färdiga menyer där de har hämtat inspiration från olika platser och döpt menyerna efter platserna. (Peking Lucky Duck, Hong & Kong eller Breeze of Torquay.)

Annons

Men det finns också en ”vanlig” meny där du bland annat kan välja mellan dim sum, nudlar, skaldjur eller wok.

Inredningen är mörk och romantisk men samtidigt väldigt rustik. Inne i köket har man även förberett en European line och en Asian line. I den asiatiska står wokpannorna och bubblar av värme, när vi tar oss en titt.

För att få rätt känsla har Henrik rekryterat sju kockar från Kina som nu är på väg till Sverige för att arbeta på EAT.

-Uppehållstillstånd och boende är fixat. Det har varit en lång process men nu ska allt vara klart. Det är otroligt roligt att få hit dem och ta del av deras kunskap. Det är sex män och en kvinna och alla fick jobbet genom att ställa upp i en audition som vi gjorde i Kina, berättar Henrik för Elle Mat & Vin.

Annons

Detta efter de hade letat i Sverige men inte hittat rätt kompetens.

EAT blir en stor restaurang med totalt 300 platser, uppdelade i olika områden. Det kommer finnas en uteservering på Jakobsbergsvägen men också två serveringar inne i MOOD-gallerian. I köket kommer det stå ungefär 12 kockar och laga mat för att hålla alla gäster nöjda och glada.

Vi på Elle Mat & Vin gillar EAT, vi gillar Henrik och att man vågar satsa all-in när man ändå är i farten.

Annons