Efterrätter med Daniel Roos

19 mar, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I lördags fick vi på Elle Mat & Vin följa med på en dessertkurs med Mr. dessert, det vill säga Kocklandslagets konditor Daniel Roos. Vi lagade allt från chokladpastej till den jordgubbsmousse med rabarberkräm som Victoria och Daniel åt på sin bröllopsmiddag. Daniel är aktuell med sin nya dessert bok och höll i sin kurs på Aveqia som är Europas största matstudio som ska fungera som en gastronomisk mötesplats där gästerna lagar mat med några av Sveriges bästa kockar.

Annons

Jag och min kompis Matilda var väldigt peppade och glada!

Vi lärde oss hur man gör fruktkulor – genom att droppa smeten ner i fryst olja. Så enkelt!

Annons

De hade väldigt snygga lampor på Aveqia, gjorde på gamla kristallflaskor.

Daniel tempererade choklad.

Annons

Och gjorde fina chokladsnurror och praliner.

Vi fick ansvaret för jordgubbsmoussen med rabarberkräm med marshmallow.

Annons

Chokladpastej med chokladpulver.

En god creme brulee.

Annons

Chokladmousse med pulver gjort av brynt smör. MUMS!

Och Daniels fina praliner!

Annons

Det var en väldigt fin dag på Aveqia, som var så fräscht och fint. När vi var klara öppnade de upp för kvällens gäster. På helger kör de nämligen matlagning med privatpersoner, för halva priset! Då kan man boka bord där så får man komma dit och laga en god trerättermeny tillsammans med proffsen för att sen avnjuta med goda viner och gott sällskap. Något jag verkligen kan tänka mig prova på istället för att gå på krogen en lördag!

 

 

 

Annons