Efterrätter med Daniel Roos
I lördags fick vi på Elle Mat & Vin följa med på en dessertkurs med Mr. dessert, det vill säga Kocklandslagets konditor Daniel Roos. Vi lagade allt från chokladpastej till den jordgubbsmousse med rabarberkräm som Victoria och Daniel åt på sin bröllopsmiddag. Daniel är aktuell med sin nya dessert bok och höll i sin kurs på Aveqia som är Europas största matstudio som ska fungera som en gastronomisk mötesplats där gästerna lagar mat med några av Sveriges bästa kockar.
Jag och min kompis Matilda var väldigt peppade och glada!
Vi lärde oss hur man gör fruktkulor – genom att droppa smeten ner i fryst olja. Så enkelt!
De hade väldigt snygga lampor på Aveqia, gjorde på gamla kristallflaskor.
Daniel tempererade choklad.
Och gjorde fina chokladsnurror och praliner.
Vi fick ansvaret för jordgubbsmoussen med rabarberkräm med marshmallow.
Chokladpastej med chokladpulver.
Chokladmousse med pulver gjort av brynt smör. MUMS!
Och Daniels fina praliner!