En kväll på Griffins

14 okt, 2013
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Som vi tidigare berättat har Griffins Steakhouse här i Sthlm öppnat upp för ett Chefs Table där de erbjuder en avsmakningsmeny. Jag var där och provade rätterna och kan konstatera att det är en väldigt prisvärd matupplevelse.

Avsmakningsmenyn kostar 995 kronor och dryckespaketen kostar 595 kr respektive 1495 kr. Om ni vill kan jag rekommendera er att ta det stora vinpaketet att dela på. För även om maten var väldigt god, var vinerna underbara.

Kvällen började med att köksmästaren Jens Bergstrand visade upp vad för kött vi skulle få äta under kvällen. Högrev, wagy och entrecote.

IMG_2826

br>

Annons
IMG_2827

Sen serverades vi några smårätter..
br>

IMG_2828

Och drack det här goda vinet till:
br>

Annons
IMG_2832

Här är en pizza med oxfilé, tryffel och svampkräm. Mums!
br>

IMG_2835

Ett supergott amerikanskt vin som vi fick prova.
br>

Annons
IMG_2838

Wagy från Västervik med en härlig weissbier. Enkelt och gott!
br>

IMG_2840

Ännu ett toppenvin!
br>

Annons
IMG_2842

Vem tycker inte om ett bit riktigt god entrecote med pommes och goda såser?
br>

IMG_2848

Den efterrätten var magisk. Havtorn och halloncylindrar, citronsorbet, lakritskräm och lakritsmaräng. Till det serverades en supergod sauterne. En perfekt avslutning på en fin kväll.
br>

Annons