F12 lanserar egen öl
Idag var vi på lunch på Miss Voon – Grupp F12s asiatiska restaurang. Anledningen var att de släpper en egen öl som ska säljas på samtliga restauranger inom gruppen. De har velat göra en egen öl länge men det tog tid att hitta en som passar alla de olika köken.
Vi fick idag prova några rätter från Miss Voon och prova F12 Lager till dessa. Ölet var väldigt bra, en enkel men ändå smakrik lager som passade bra till de asiatiska smakerna. Den balanserade hettan bra och lät sig inte försvinna av andra starka smaker.
F12 lager är bryggt på lagerjäst och gyllene pilsnermalt, münchenermalt samt karamellmalt. Humlet består av amerikanskt Amarillo samt tyskt Tettnang och Hallertau Magnum. Det ger en frisk och fruktig humledoft med lätta toner av tropisk frukt, och gräs. I eftersmaken finns en tydlig beska.
Maten var ljuvlig. Först serverades vi en hummertaco:
Sen fick vi skogssvampsdumplings med sojabönor som låg i misobuljong. Svampenfyllningen var härligt syrlig då den var blandad med cream cheese.
Det här var ruskigt gott och ölet gjorde sig bra till dessa kycklingfritters med sallad som dressats med ponzu.