Fredagslunch på Djuret

04 nov, 2013
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
IMG_4079

br>

Den första november var det äntligen dags. En efterlängtad fredagslunch på restaurang Djuret väntade oss. Det var jag, Pia Bendel på Mat & Vänner och Rasmus Ragnarsson, men känd som bloggaren EnFoodie. En lång fredagslunch där kocken Mikael Einarsson lagar en trerätters, anpassad till säsongens smaker. Lunchen serveras fram till 14.00 och man får stanna kvar så länge man vill. Vi valde deras rekommenderade vinpaket och firade in Allhelgona på bästa sätt.
Till förrätt fick vi ytterfilé av älg som tartar som serverades med krämig och riven tryffel, syltad lök, kavringskrutonger och körvel. Till den drack vi 2012 Riesling Trocken, Weingut Wittman, Rheinhessen, Deutschland. Ni ser rätten på bilden ovan.

Annons
IMG_4080

Till huvudrätt blev det Wallenbergare på älg med potatispuré, brynt smör, gröna ärtor och lingon:
br>

Till Wallenbergaren drack vi 2011 Chambolle-Musigny, Domaine Francoise Berthau, Bourgogne, France.

IMG_4082

Och till slut kom det in en märg och brödpudding med hasselnötter, kolasås och gräddglass. Den var ljuvligt god, även om det kanske låter tungt och lite främmande att äta något med märg till efterrätt.
br>

Till desserten fick en riktigt god 2004 Tokaji Aszú 5 Puttonyos, Zemplén Hegyhát, Hungary.

Om ni vill skämma bort er med en riktigt härlig fredagslunch någon gång kan jag starkt rekommendera Djuret. Prisvärt och gott – som alltid.

Annons