Gröna, sköna vågen hos Mathias Dahlgren

17 jan, 2012
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Igår var det provsmakning av Mathias Dahlgrens nya gröna meny. Det är växterna som har huvudrollen på den nya meny, som inte helt vegetarisk utan kan innehålla t ex ägg eller kaviar. Som väntat var smakbitarna små delikata mästerverk. Så nu kan världens finsmakare serveras en åttarätters växtmeny med bl a Tempura på trumpetsvamp och Jordärtskocksravioli med tryffelkaviar.

Restaurangen har även fått ny fin inredning. De tidigare vita dukarna och klassiska miljön har bytts ut till en modernare, varmare inredning i en mörkare färgskala. Dukarna är vackert mörkgrå, stolarna (Dormito Chair från Gio Ponti) är svarta, de mjuka sofforna är i en ljusgrå ton liksom gardinerna och ger en mer ombonad känsla. Över borden hänger nya lampor (Arkipelag ceiling light från Ruben Lightning) och på väggarna hänger fotokonst av Magnus Skoglöf. Det är inredningsarkitekten Ilse Crawford som står för moderniseringen av interiören. Menyn Det naturliga köket, kommer att finnas kvar även i fortsättningen.

Annons