Läckerheter på Loka
Till helgen öppnar kurorten Loka Brunn sitt nya poolhus, Vattensalongen, och vi på redaktionen på ELLE mat & vin fick chansen att komma dit innan premiären för att testa deras exklusiva spabehandlingar, goda mat och vara med på en härlig champagneprovning.
Till Loka Brunn reser man för att få en riktig mat- och vinupplevelse, och att sedan få koppla av i det nya och moderna bad- och spahuset. Närheten till Grythyttan, den kunniga, engagerade och trevliga personalen och de vackra och rogivande omgivningarna gör besöket värt en omväg. Bäst upplevelse får du om du väljer någon av deras proffsiga ansiktsbehandlingar, och missa inte att sitta en stund i den varma utomhuspoolen och titta ut över den vackra sjön Loken. Se också till att hamna i något av de vackert och varsamt nyrenoverade rummen.
Vi bjöds på fantastisk mat och goda viner till – eftersom det är familjen Spendrup som äger och driver Loka Brunn så serveras förstås deras viner där. Både frukost, lunch, after noon tea och middag smakade förträffligt!
Till middagen fick vi till exempel en härlig älgrostbiff till förrätt, till varmrätt en anis- och fänkålsfröbakad långa (där det vita vinet Kuentz-Bas Tokay Pinot Gris Tradition, nr 85386 från Alsace, Frankrike, blev en favorit) och till efterrätt en fantastiskt chokladkaka med svarta vinbärssorbet. Både smakfullt och smakrikt!