Lyxig sjurätters på Silja Symphony

28 sep, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje vår och höst tar gourmetrestaurangen Bon Vivant på Silja Symphony fram en lyxig sjurättermeny. Vi fick komma och prova höstens meny, framtagen av Matti Jämsén som bland annat har tävlat i den prestigefyllda tävlingen Bocuse d´Or och där kommit på en värdig femteplats.

Det är lätt att misstro att en ”Finlandsfärja” ska kunna leverera god mat – men desto större blir överraskningen. Matti med sitt crew levererar en fantastiskt middag. Men mer om detta snart.

Först måste jag berätta att på Bon Vivant går man lite mot strömmen och sätter menyn efter vinerna.

Först väljer restaurangens sommelier ut ett vinhus att arbeta med – under hösten är det Barone Ricasoli, i Italien. Sen väljer han ut vilka viner som han vill arbeta med under säsongen. Där efter får köksmästaren komponera rätterna. Kul koncept som gör att vinet får mer fokus.

Och Matti Jämsén lyckas verkligen kombinera sina rätter med de utvalda vinerna. Utan tvekan.

Annons

Det är lätt värt en resa, bara för att få äta på Bon Vivant. Jag frågade om priset och det är lite svårt att få ett exakt pris då det beror lite på euron, men man kan räkna runt 1000 kronor, vilket är enormt prisvärt. Den maten och det vinet kan du aldrig få så billigt någon annanstans.

Här är ett urval av rätterna vi serverades under vårt besök på Bon Vivant:

Albia Rosé Toscana IGT, ett fantastiskt rosé som serverades till getostmousse, marinerade grönsaker och balsamicovinäger.

Annons

Torricella Toscana IGT serverades till en stekt havskräfta, räktartar och inlagd gurka. MEn framför allt, en fantastisk dillglass.

Granello Bianco Toscana IGT fick vi till desserten som var en vit chokladmousse, maräng med citrus och mjölkglass.

Om ni vill veta mer, gå in på http://www.tallinksilja.com/sv/ships/symphony/

Annons