Matcha rätt öl till maten
Igår var vi bjudna på en öl– och matmatchning på Melody. Det var Wicked Wine som höll i det och bjöd på flera goda öl till små mumsbitar, tillagade av kockarna på Villa Källhagen. En riktigt lyckad kväll där öl och mat tillsammans fick stå i fokus och besökarna fick chansen att prata med bryggmästarna på respektive bryggeri.
I avslappnad stämning fick besökarna på egen hand prova valfria öl som stod på ett stort bord i mitten och bredvid varje öl stod en liten smakportion av mat som passade till just det ölet.
En av mina favoriter var den här:
br>
Supergoda crocketter och den rökta majonnäsen fungerade perfekt till det enkla ölet.
En annan favorit var den här:
br>
Det svenskproducerade ölet från Mohawk var supergott som dessertdryck. Passade perfekt till chokladen men även till de en annan liten dessert vi fick som var gjord på jordgubbar och mascarpone med vanilj. Prova den här nästa gång du ska bjuda på efterrätt, istället för ett dessertvin. Supergott!
Här är jag tillsammans med bryggmästaren på Founders – ett amerikanskt bryggeri vars stout var supergod. Inte alls sådär tung som vissa sorters stout kan vara, utan mörk men lätt och smakrik.
br>