Matlagningskväll hos Lexington
I går kväll var vi inbjudna till Lexington för att titta på deras vår- och sommarkollektion för 2014 och få chansen att laga mat tillsammans med duktiga kocken Malin Söderström. En fantastisk kväll med massor med god mat och härlig sommarkänsla, mitt i vintern!
Vi hackade kokad och rensad hummer, blandade med hemslagen majonnäs, rivet skal och saft från en citron, lite dill och salt och peppar. Klickade upp på salladsbeströdd briochebröd och toppade med picklade rotsaker. Supergott!
Till varmrätt serverades en clam chowder och efterrätten fick vi montera ihop efter eget tycke och smak, och fick välja på en massa goda ingredienser, gunden var en härlig pumpakräm som fick sällskap av maränger, marshmallows, pepparkakor, grädde, kaksmulor, godis och syltade päron. Här är min variant, med ett tappert försök att spritsa grädden i små ”fina” klickar. Mums!
Vår chefredaktör Suzanne gör egen majonnäs under Malins övervakande. Den smaksattes med en massa chili och serverades till den urgoda clam chowder-grytan.
Härlig dukning med sommarkänsla! Att blanda turkost med blårödrutigt är en riktig hit.
Suzanne och vår kollega Svante Öqvist, chefredaktör på ELLE Interiör, blandar till desserten.
Lexingtons grundare och vd Kristina Lindhe berättar om årets nyheter och trender.
Fin idé till sommaren: små syltburkar upphängda i träd med sand och värmeljus i.