Matlagningskväll hos Lexington

24 okt, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
bord-lexington

I går kväll var vi inbjudna till Lexington för att titta på deras vår- och sommarkollektion för 2014 och få chansen att laga mat tillsammans med duktiga kocken Malin Söderström. En fantastisk kväll med massor med god mat och härlig sommarkänsla, mitt i vintern!

lobster-roll

Vi hackade kokad och rensad hummer, blandade med hemslagen majonnäs, rivet skal och saft från en citron, lite dill och salt och peppar. Klickade upp på salladsbeströdd briochebröd och toppade med picklade rotsaker. Supergott!

Annons
bild-4

Till varmrätt serverades en clam chowder och efterrätten fick vi montera ihop efter eget tycke och smak, och fick välja på en massa goda ingredienser, gunden var en härlig pumpakräm som fick sällskap av maränger, marshmallows, pepparkakor, grädde, kaksmulor, godis och syltade päron. Här är min variant, med ett tappert försök att spritsa grädden i små ”fina” klickar. Mums!

1381863_10202227696350975_1399835072_n

Vår chefredaktör Suzanne gör egen majonnäs under Malins övervakande. Den smaksattes med en massa chili och serverades till den urgoda clam chowder-grytan.

Annons
bild-1

Härlig dukning med sommarkänsla! Att blanda turkost med blårödrutigt är en riktig hit.

suesvante

Suzanne och vår kollega Svante Öqvist, chefredaktör på ELLE Interiör, blandar till desserten.

Annons
bild

Lexingtons grundare och vd Kristina Lindhe berättar om årets nyheter och trender.

ljus

Fin idé till sommaren: små syltburkar upphängda i träd med sand och värmeljus i.

 

Annons