Middag med kocklandslaget

18 jan, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Igår fick jag möjligheten att provsmaka kocklandslagets tävlingsrätter inför OS i matlagning i oktober. Olympiska spelen i matlagning har liksom de vanliga olympiska spelen pågått i över hundra år, men OS i matlagning hålls till skillnad från de Olympiska Spelen alltid i Tyskland. I år i Erfurt.

Det är ett par månader kvar till det är dags, men det svenska landslaget satsar på guld och som världens bästa kocklandslag har de rykte att försvara. (Inget annat land har så många medaljer som Sverige). Vi har tagit guld och brons i OS och i fjol blev det silver i VM.

En gång i månaden träffas kockarna och tränar – men det kommer bli oftare när tävlingen närmar sig. I går var det dags för den andra upplagningen och de som var med och åt på förra upplagningen kunde se förändringar och många tyckte att rätterna fungerade bättre. Men vilka är vi att påpeka hur landets bästa kockar lagar mat?

Vad som serverades är tyvärr hemligt, de vill inte ge bort någon information till konkurrenterna. Men en bild kan jag bjuda på och det är på det söta till kaffet som vi fick efter desserten.

Men gott var det och det är kul att se våra duktiga kockar arbeta tillsammans och skapa ljuvliga nordiska smakkombinationer. Och det blev en väldigt lyxig onsdagsmiddag för oss som fick vara med.

Vill du veta mer om kocklandslaget, kolla in http://www.kocklandslaget.se/

Annons