Middag med Myllymäki

27 jan, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Förutom tävlingen så erbjuder Årets Kock flera roliga matevent där man får prova goda små rätter. Och har man tur – vilket jag hade, så får man prova mat lagad av en riktig mästerkock.

Elektrolux som sponsrade tillställningen bad Tommy Myllymäki, silvermedaljör vid Bocuse d´Or 2011, att tillaga en trerätters och bjuda några personer på. Jag passade på att plåta maten så ni kunde få vara med på ett hörn.

Första rätten var havskräfta med jordärtskocka, ingefära och rosmarin.

Annons

Andra rätten var mjukbakad hälleflundra med ragu på mollusker, syrad gurka och alger.

Tredje och sista rätten var biff med lök, betor, svamp och tryffel.

Annons

Svamp täckt med en kräm av soja och brynt smör och riven tryffel som Tommy själv köpt förra veckan på en tryffelresa till Frankrike!

Trevlig helg på er!

Annons