Mumsig mellanlandning

10 jan, 2014
AvÅsa Pavuls
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under min resa till italienska alperna i julas mellanlandade vi i Prag i Tjeckien. I stället för att fortsätta vidare direkt passade vi på att övernatta där och undersöka vad landet har att erbjuda i matväg. Det tjeckiska köket är typiskt centraleuropeiskt, landet gränsar ju mot Tyskland, Österrike, Polen och Slovakien vilket märktes tydligt i matkulturen. Maten var rustik (med mycket kolhydrater!) och man äter gärna kött med såser och det typiska tillbehöret knödel. Vi bodde på ett tjusigt art nouveau hotell mitt i staden som hade en fantastisk matsal i den typiska överdådiga och snirkliga sekelskiftesstilen. Frukostbuffén bjöd förstås på en mängd lokala delikatesser såsom korvar och annat kallskuret, ostar och pirogliknande bakverk men också ett spännande silverfat med något som visade sig vara ugnsbakad mannagrynsgröt! Tydligen ett vanligt inslag på de tjeckiska frukostborden. Jag är väldigt glad att vi valde att stanna till, om än bara för ett dygn, i Prag. Det känns som en stad jag gärna utforskar lite mer en annan gång. Både prisvärd och spännande!

Annons
IMG_0225

Hotellets pampiga matsal…

IMG_9946

… med vackra pelare.

Annons
IMG_9907

Tjeckisk bakad mannagrynsgröt på tjusigt fat.

IMG_3191

Badrumskranar i guld.

Annons
IMG_7998

Mysig julmarknad på torget i Gamla stan.

IMG_7995

En fantastisk gran i sann Disney-anda!

Annons
IMG_8002

Kolgrillat bröd på rulle som man kunde välja topping på. Kanel, vanilj, sirap, mandelkross… Jättegott!

IMG_8004

Så här såg själv rullarna som brödet bakades runt ut.

Annons
IMG_8010 3

Askar med olika ostar. Och ja, det är inte fel på bilden. Osten var verkligen grön!

IMG_8036 2

Mot nya mål… Italienska alperna i sikte. Berättar mer om maten där i nästa blogginlägg.

 

Annons