Nyttigt och nyskapande i mikron

30 nov, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
En jättegod, och nyttig, lunch.

ELLE mat & vins chefredaktör Suzanne och jag fick nöjet att tillsammans med Whirlpool och kocken Mattias Larsson laga en nyttig och nyskapande lunch med hjälp av deras nya mikrovågsugnar. Vi hade fantastiskt trevlig och fick använda mikrons ångfunktion för att ångkoka grönsaker och bulgur, samt en crispfunktion för att grädda både äppelpaj och en krabbomelett.

ELLE mat & vins chefredaktör Suzanne Ribbing tillsammans med kocken Mattias Larsson.

Vi skyndade oss att göra ångade grönsaker med en härligt frisk youghurtdipp (blanda 1 dl grekisk yoghurt, skalet från 1/2 lime, 1 tsk finhackad ingefära, 1 msk finhackad färsk koriander och salt) som vi kunde mumsa på medan vi tillagade de övriga rätterna.

Annons
Suzanne ångkokar grönsaker i mikron.
Jag fixar dippen.

Till varmrätt blev den en supergod fruktig bulgursallad med apelsin, sultanrussin och persilja som serverades med en krämig omelett med kungskrabba. Som avslutning en äppelpaj, som i ärlighetens namn mest var nyttig för själen, men degen innehöll i alla fall matdinkel, boveteflingor och solrosfrön. Recepten får du i nästa nummer av ELLE mat & vin!

Annons
En bulgursallad kan ju vara lite trist och torr – men vänta tills du smakat den här!
Mikro-omeletten blev krämig i mitten och gräddad på ytan, precis som i en vanlig ugn.
Den ”nyttiga” pajdegen, snart på väg in i mikron.
Annons