Nyttigt och nyskapande i mikron
ELLE mat & vins chefredaktör Suzanne och jag fick nöjet att tillsammans med Whirlpool och kocken Mattias Larsson laga en nyttig och nyskapande lunch med hjälp av deras nya mikrovågsugnar. Vi hade fantastiskt trevlig och fick använda mikrons ångfunktion för att ångkoka grönsaker och bulgur, samt en crispfunktion för att grädda både äppelpaj och en krabbomelett.
Vi skyndade oss att göra ångade grönsaker med en härligt frisk youghurtdipp (blanda 1 dl grekisk yoghurt, skalet från 1/2 lime, 1 tsk finhackad ingefära, 1 msk finhackad färsk koriander och salt) som vi kunde mumsa på medan vi tillagade de övriga rätterna.
Till varmrätt blev den en supergod fruktig bulgursallad med apelsin, sultanrussin och persilja som serverades med en krämig omelett med kungskrabba. Som avslutning en äppelpaj, som i ärlighetens namn mest var nyttig för själen, men degen innehöll i alla fall matdinkel, boveteflingor och solrosfrön. Recepten får du i nästa nummer av ELLE mat & vin!