Provsmakning av Sias glassnyheter

17 apr, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Igår bjöd Sia Glass in till en provsmakning av deras glassnyheter. På restaurangen Gastrologik serverades det glass efter glass och det var många glada överraskningar. För att sammanfatta Sias nyheter kan man säga att de satsar på riktiga smaker och starka smaker. Den som föll mig bäst i smak var helt klart lakritsglassen som var gjord på riktig lakritsrot. Den smakade mycket och gott och jag önskar att fler tog efter Sia där och vågade ta ut svängarna när man väl gör en satsning. Finns det något mer sorgligt en glass/dryck/måltid som ska ha smak av en viss ingrediens och sen känner man knappt den?

Lakrtisglassen är dessutom laktosfri men det märktes inte, den var väldigt krämig och god. I butik från vecka 19. Det är en glass som kommer finnas i min frys ofta!

Annons

Jag är även en sorbettjej och i vår kommer en passionsfruktsorbet. På Gastrologik serverades den med en citrongele, lite maräng och olivolja. Det var himla gott och fräscht.

Marula ananas var också väldigt fräsch och kommer göra sig bra i sommarens drinkar och milkshakes. Den är fruktig men inte för söt (vilket jag tycker Sia är bra på, återhållsamma med sötman).

Annons

En större chansning är Sias chevreglass. Den kommer dock inte säljas i butik utan på glassbarer och restauranger. Tanken är att man ska kunna använda glass som annat än dessert, till exempel en liten skopa över rödbetorna eller på ett kex med lite fikonmarmelad? God var den, för den som gillar getost!

Vi fick även smaka julens nyhet, en glass med pepparkakssmak. Jag är inte så förtjust i pepparkaka men den här gillade jag faktiskt. Rätt så lätt. Men jag skulle inte kunna äta så mycket av den.

Annons

Nedan ser du min favorit efter lakrits, Caramel Macadamia, en nötig, krämig glass med lite god salt karamell. Mums! På Gastrologik hade de även bakat en liten chokladkaka, reducerat äppelmust och toppat med några karamelliserade hasselnötter.

Som vanligt levererade Gastrologik en FANTASTISK lunch:

Förrätt: Sallad på svenska vårnässlor med slätvar och brynt briochesmör

Annons

Varmrätt: Stekt ungtupp från Hagbygård med rökt äggula, ramslök och kycklingsky.

Annons