Smakat på världens godaste olivolja!

13 feb, 2014
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
olivolja

Vi fick besök av Niccolò från den italienska grossisten Itigo, och fick prova några av deras fina olivoljor. Bland annat denna, som vunnit pris för årets bästa av Flos Olei, motsvarande White Guide för olivoljor.

Som du ser är den extremt grön, nästan limegrön, och hade en otroligt frisk, gräsig ton med hint av mandel och ordentligt pepprig eftersmak. Kanske inte den allra godaste jag har smakat, men definitivt topp fem! 229 kr kostar den.

olivolja1

Det är viktigt att oliverna plockas medan de är relativt gröna, vilket ger massor av polyfenoler (antioxidanter). Olivoljor av sämre kvalitet plockas senare (för det är billigare) och får därför mindre sådana och mindre ”grön” smak. Så när det gäller olivolja är kvalitet att föredra!

Annons