Smakfullt på Skeppsholmen

13 dec, 2011
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Fina stilleben på Hotel Skeppsholmen.

Uttrycket ”oas” är ganska slitet och välanvänt, men jag kommer faktiskt inte på något annat för att beskriva hur det känns att kliva in på Hotel Skeppsholmen. I dag var vi där för att äta lunch med redaktionen på deras restaurang Långa Raden – och visserligen har de ett utsökt julbord med väl valda godsaker – men vi valde att äta från menyn, vilket vi inte ångrade.

En massa inspiration fick vi också från deras fina dukningar och stilleben – många av vilka du enkelt kan applicera i ditt eget hem till jul. Supersnyggt och smakfullt, verkligen. Men det får du läsa mer om i morgon! Kolla i stället in vilka härligheter som finns på deras ordinarie meny.

Annons
Kalixlöjrom med prästostroyal, smetana, rödlök och gräslök. Behöver jag säga mer?

 

Fisk- och skaldjursburgare på grillat linfröbröd, havskräfta, friterade lökringar och tryffelmajonnäs. Mycket mättande!

 

Annons
Och ett sött slut: Chokladkola-tartelett med syrlig körsbärskompott, vispad crème fraiche och rostade mandlar.
Okej, en liten sneak-peak på dukningen: det räcker med lite blåbärsris i en ekollon-vas (från Svenskt tenn) och svarta pepparkvarnar (från Peugeot) för att skänka stil till bordet.
Annons