Tradition bjuder på god husman

03 jul, 2013
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Idag var jag och Jenny på en presslunch på restaurangen Tradition. De har sedan cirka ett år tillbaka huserat på Tulegatan här i Sthlm, men nu öppnar de en filial på Södermalm, Tjärhovsgatan 5. Som hörs på namnet är det en restaurang som erbjuder sina gäster svensk husmanskost.

Med en kortare meny med 5 förrätter, 9 huvudrätter och cirka 3-4 desserter har man valt att fokusera på kvalitet och att göra bra, okonstlad mat. Och det lyckas man verkligen med. Inte en huvudrätt över 200 kronor gör Tradition till en prisvärd krog – för maten håller hög kvalitet och är väldigt tydlig i sina smakprofiler. Missa inte blodpuddingen med stekt fläsk, friterad rödlök och rårörda lingon – en riktig höjdare med sin rejäla kryddning.

Annons

– Efterfrågan på svenska rätter växer, inte minst bland våra utländska besökare och vårt helsvenska koncept behöver expandera, säger Jonas Peter, delägare.

Blodpuddingen syns knappt då den i min kameravinkel täcktes med gott fläsk och friterad lök:

Idag fick vi även prova kokt torsk med räkor, pepparrot och äggsås. Subtila smaker som lät den vällagade torsken ta sin plats.

Annons

Till förrätt fick vi en murkelsoppa, som var lätt och lite syrlig.

Annons

Och av det här gänget välkomnades vi, med ett riktigt gott bubbel:

Såhär snyggt är det inne i restaurangen:

Annons

Vinerna ligger på bra priser och är noga utvalda för att matcha maten. Så har ni vägarna förbi Tjärhovsgatan eller Tulegatan – eller bara är sugen på vällagad husmanskost – besök Tradition.

Skål och trevlig sommar!

Annons