Vi har grymma konditorer!
Inte helt oväntat, men vårt duktiga konditorlandslag är klara för VM-final, Coupe du Monde de la Pâtisserie i Lyon 2015. I går avgjordes European Cup i Genève och Sverige tog brons och är därmed direktkvalificerade till finalen i Lyon. Sverige tog även pris för Bästa Choklad, skulptur och dessert sammantaget.
– Det var smakerna som avgjorde till vår fördel, säger Johan Sandelin. Som jurymedlem provade jag alla lagens desserter och Sveriges var i särklass bäst. Både vad gäller design, teknik och smak.
Grattis till vårt grymma konditorlandslag! Finalen i Lyon är en prestigefylld tävling. Jag har sett en dokumentär om tävlingen en gång (har försökt komma på titeln) som var något av det jobbigaste jag sett, för ett av lagens sockerskulptur går i sönder strax innan de ska in och bedömas.. all den tid man lagt ner, för ingenting. Men de ordnar det rätt bra ändå. En riktigt bra dokumentär i alla fall. Det är tack vare den jag har otroligt stor respekt för våra konditorer som tävlat. Och även vår Sofie har varit med nere i Geneve, så kanske skriver hon något kul om tävlingen på sin blogg!