Enchiladas med kyckling och pico de gallo
ENCHILADAS MED KYCKLING OCH PICO DE GALLO
Smakrik vardagslyx på 30 minuter!
4 portioner
Tid: 30 minuter
Nivå: Enkelt
DU BEHÖVER:
600 g minutstrimlor
Olivolja till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, krossade
2 st röd spetspaprika,skivad
1 msk spiskummin
1 tsk malda korianderfrön
1 burk krossade tomater
1 dl färdig tomatsalsa (valfri styrka)
1 dl vatten
Salt och peppar
8 st tortillabröd
3 dl riven ost
2 st lime i klyftor till garnering
Pico
de gallo:
4 st tomater, tärnade
1 knippe
koriander, fint skuren
1 knippe
salladslök, fint skuren
1 msk
spiskummin
2 msk
olivoja
1 st
lime, saft och skal
tabasco
valfri mängd
salt
och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Fräs kycklingen med olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, paprika och kryddor. Fräs i några minuter. Slå sen på krossad tomat, vatten och salsa. Koka i ca 5 minuter.
2. Lägg på kycklingröran på varje tortillabröd och rulla ihop och lägg allt i en ugnsform. Strö över osten och baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Servera med pico de gallo och gärna gräddfil.
3. Pico de gallo: Tärna tomaterna och skär koriander och vårlök. Tillsätt spiskummin, tabasco, limesaft och skal samt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fler recept från Kronfågel hittar du här.