ANNONSSAMARBETE MED KRONFÅGEL

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

21 feb, 2025
Foto: Kronfågel
Värmande, smakrik och enkel att laga – enchiladas med kyckling och pico de gallo är den perfekta rätten för både hektiska vardagsmiddagar och mysiga helgkvällar. Med välbalanserade smaker blir den snabbt en favorit vid matbordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

ENCHILADAS MED KYCKLING OCH PICO DE GALLO

Smakrik vardagslyx på 30 minuter!

Foto: Kronfågel

4 portioner
Tid: 30 minuter
Nivå: Enkelt

DU BEHÖVER:

600 g minutstrimlor
Olivolja till stekning
1 st gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, krossade
2 st röd spetspaprika,skivad
1 msk spiskummin
1 tsk malda korianderfrön
1 burk krossade tomater
1 dl färdig tomatsalsa (valfri styrka)
1 dl vatten
Salt och peppar
8 st tortillabröd
3 dl riven ost
2 st lime i klyftor till garnering


Pico de gallo:

4 st tomater, tärnade
1 knippe koriander, fint skuren
1 knippe salladslök, fint skuren
1 msk spiskummin
2 msk olivoja
1 st lime, saft och skal
tabasco valfri mängd
salt och peppar


GÖR SÅ HÄR:

1. Fräs kycklingen med olja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, lök, paprika och kryddor. Fräs i några minuter. Slå sen på krossad tomat, vatten och salsa. Koka i ca 5 minuter.

2. Lägg på kycklingröran på varje tortillabröd och rulla ihop och lägg allt i en ugnsform. Strö över osten och baka i ugn på 200 grader i ca 10 minuter. Servera med pico de gallo och gärna gräddfil.

3. Pico de gallo: Tärna tomaterna och skär koriander och vårlök. Tillsätt spiskummin, tabasco, limesaft och skal samt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.


Fler recept från Kronfågel hittar du här.