ANNONSSAMARBETE MED HUDHELSE

Experten: "Trestegsraketen som blåser nytt liv i huden"

26 sep, 2024
AvMarika Agestam Cederlund
När solbrännan släpper kan resultat som ojämn pigmentering och förlorad lyster komma som ett brev på posten. Hudexperten Serene Obagi delar sina bästa råd för att blåsa nytt liv i huden till hösten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

För många av oss är sommaren synonym med att jaga den där solbrännan som ger en härlig pigghet och fräschör. Men faktum är att effekten är kortvarig och efter en sommar med mycket sol kan man uppleva både glåmig och livlös hud.

– När huden blir solbränd skadas cellerna. Huden börjar flagna eftersom den förlorar fukt och det uppstår en form av inflammation. Det många inte vet är att solen stimulerar huden till att producera mer talg, vilket i sig kan orsaka inflammation, säger Serene Obagi, hudexpert på ZO Skin Health.

Serene har sin bas i Los Angeles, på sin fars – tillika den legendariske hudläkaren – Dr. Zein Obagis skönhetskliniker.

Hemligheten: En trestegsraket

Enligt Serene är en utarbetad plan A och O för din hudvårdsrutin. Här delar hon tips på rutiner och ingredienser att anamma, men det handlar även till stor del om att avsätta tid och kärlek till sin hud.

– Det är som med träning, man måste vara intresserad av att lägga ned det arbete som krävs, då kommer man att få bästa möjliga resultat.

Steg 1: Exfoliering

När solbrännan försvinner blir det ofta ett lager av döda hudceller kvar på huden, vilket gör att den ser grå och livlös ut. Serene rekommenderar att exfoliera regelbundet.

– Genom att ta bort döda hudceller kan produktionen av nya celler stimuleras så att huden förnyas. Detta kan ge tillbaka huden den lyster som den förlorat när solbrännan försvinner, förklarar Serene.

– Min absoluta favoritprodukt för detta är ZO Exfoliating Polish.

Effektiv peeling

Exfolierar varsamt döda hudceller och ger en slätare hud med härlig lyster.

ZO Exfoliating Polish
Läs mer och köp här.

Steg 2: Antioxidanter

Efter sommaren kan huden dra nytta av en dos antioxidanter. Serene rekommenderar hudvård med C-vitamin och A-vitamin som skyddar huden mot skador orsakade av fria radikaler.

Steg 3: Retinol

Sist men inte minst rekommenderar Serene att addera retinol till höstens hudvårdsrutin. Retinol påskyndar cellförnyelsen så att nya, friska hudceller snabbare kan komma upp till hudens yta.

– Retinol främjar kollagen- och elastinproduktionen i huden, vilket resulterar i en spänstigare och fastare hud och skador i huden kan repareras mer effektivt, säger Serene.

Produkter med retinol

ZO Radical Night Repair
Läs mer och köp här.Bidrar till en mer jämn och spänstig hud. Kan även bidra till att reducera fina linjer och rynkor och mer lyster.
ZO Wrinkle + Texture Repair
Läs mer och köp här.Kan bidra till att göra huden spänstigare och motverka djupa linjer, rynkor, texturproblem och ärrbildning.

Behandling mot pigmenteringar

Bidrar till att förebygga pigmenteringar, ojämn hudton och ger en härlig lyster.

ZO Retinol Skin Brightener
Läs mer och köp här.

Serene avslutar med några visdomsord som är aktuella oavsett säsong.

– Det är viktigt att skydda huden med solskydd, även på hösten och vintern. Förebyggande åtgärder är viktigare än korrigering och med rätt engagemang och produkter kan du få en frisk hud med lyster hela livet.

ZO Skin Health är en av världens mest välrenommerade medicinska hudserier. Läs mer här.