ANNONSSAMARBETE MED WATERCLOUDS

Höstens hårrutin – tipsen för att fuktmaxa håret

16 sep, 2024
AvJenny Thorell
Skäm bort håret i höst genom att maxa fukten och ge längderna ny lyster som syns. Med smarta hacks och återfuktande produkter får du höstens glossigaste och mjukaste hårsvall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Precis som med din hudvård så behöver håret fukt och en genomtänkt rutin för att må så bra som möjligt. Ett hår som är ordentligt återfuktat ser inte bara fantastiskt ut, det blir också starkare och mer elastiskt vilket hindrar att håret bryts av. Ett hår med rätt fuktbalans bidrar även till att vi får en friskare hårbotten utan irritation, färgat hår håller betydligt längre och det blir enklare att styla. Det är med andra ord dags att fuktmaxa!

8 steg till silkeslena längder

1. Fuktmaxad duo

Vägen till ett återfuktat hår börjar i duschen – och första steget är produkter med rätt ingredienser. Waterclouds Moist-serie innehåller schampo och balsam som motverkar uttorkning och ger håret glans – och duon är fulladdad med ingredienser som maxar håret med fukt. Plant keratin complex som adderar essentiella syror till håret och bibehåller fukt, solrosolja som mjukgör och hyaluronsyra som ger djupverkande vård.

Waterclouds serie Moist innehåller förutom schampo och balsam även en leave-in conditioner, en djupverkande mask, samt en olja.

2. Skölj noga – men tänk på temperaturen

Schampo och balsamrester som ligger kvar i hår och hårbotten tynger ner och skapar en dålig grund för ett hälsosamt svall. Slarva därför inte med att skölja ur produkterna ordentligt men undvik att göra det i för hett vatten eftersom varma temperaturer torkar ut håret och gör det frissigare.

3. Intensivvårda med hårmask

Precis som med din hudvårdsrutin så bör din hårvårdsarsenal vara laddad med en riktigt bra mask. Waterclouds Deep Moist Hairmask är precis en sådan hjältemask som innehåller superingredienserna plant keratin complex, solrosolja, pantenol B5 och hyaluronsyra som ger intensiv återfuktning och vård. Det bästa av allt? Den levererar djupverkande återfuktning på bara fem minuter. Perfekt för alla oss som vill ha snabba resultat.

Waterclouds Deep Moist Hairmask 250 ml, 269 kr.

4. Sov inte med blött hår

Du är för trött för att föna men att sova med blött hår är en dålig idé om du vill behålla ett hälsosamt och mjukt hår. Ett blött hår bryts lättare av mot kudden och en fuktig hårbotten kan bli en grogrund för bakterier vilket kan ge en kliande och irriterad skalp.

5. Boosta med balsam – och använd rätt teknik

När man pratar hårtvätt så hamnar oftast schampo och hårmask i centrum, men det är minst lika viktigt att använda ett bra balsam. Schampo tar bort smuts och fett från håret men det kan också ta bort de naturliga oljor som håller håret återfuktat. Waterclouds Moist Conditioner är ett fuktgivande balsam som återställer hårets fuktbalans efter schamponering och gör håret mjukt och följsamt.

Waterclouds Moist Conditioner 200ml, 219 kr.

Och minst lika viktigt som att använda ett bra balsam är att använda rätt teknik. Applicera inte balsam på ett hår som är för blött. Vrid ut vattnet ordentligt och applicera sedan balsamet, annars kan inte produkten tränga in ordentligt i hårstråna.

6. Mjukgör med en leave-in conditioner

Hårrutinen slutar inte med schampo, balsam och inpackning. Maximera glans och fukt med en produkt som mjukgör på djupet. Waterclouds Intensive Moist Treatment är en leave-in creme för torrt och skadat hår som behöver en rejäl fuktboost. Den unika blandningen av ingredienser gör ditt hår mjukt och återfuktat utan att tynga ner. Spraya på handdukstorkat hår och styla som vanligt.

Waterclouds Intensive Moist Treatment 150 ml, 199 kr.

7. Torka håret försiktigt

Har du för vana att torka ditt hår lite hårdhänt med en handduk? Det är en rutin vi helst ska undvika eftersom det ruggar upp hårstråets fjällskikt, bryter av hårstråna och kan skapa trassel. Torka alltid håret försiktigt och i stället för att gnugga stråna, krama det i handduken.

8. Oslagbar lyster med olja

En hårolja är den perfekta produkten för dig som vill ha oslagbar lyster och massor av fukt. Waterclouds Moist Hair Oil applicerar du i fuktigt eller torrt hår, och resultatet blir ett glansigt och mjukt hår som inte tyngs ner. Oljan som består av fyra olika vårdande oljor, kameliaolja, macadamianötsolja, solrosolja och arganolja är berikad med essentiella vitaminer som A, B och E – för att ge dig ett friskt hår som glänser.

Waterclouds Moist Hair Oil 50 ml, 279 kr.