ANNONSSAMARBETE MED RABANNE

Ikoniska modehusets gnistrande parfymlansering– här är höstens doft

09 sep, 2024
AvJenny Thorell
Det ikoniska franska mode- och dofthuset Rabanne har varit banbrytande i decennier för sina unika kreationer i lyxig metallic. De glänsande anorna spiller över i deras senaste doftlansering som utmanar den nedtonade lyxen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Skimrande metallicklänningar och glittrande paljetter. Rabannes signaturstil är så långt ifrån lågmäld man kan komma. Det spanska modehusets ledstjärna har alltid handlat om att blända –och detsamma gäller parfymkollektionerna. Sedan den första parfymen släpptes 1969 har dofterna skapats för att stå ut i mängden, och den senaste lanseringen, Million Gold For Her för arvet vidare i en strålande och sensuell doft.

Rabanne, Million Gold For Her 90 ml ,1860 kr. Flaskan är påfyllningsbar.

Den förföriska parfymen blandar feminina och maskulina doftnoter av rosor och vita blommor med djärv musk tillsammans med lavendel, mandarinolja, vanilj och ylang-ylang, som skapar en följsam och oemotståndlig doft. Precis som Rabannes modeuniversum är parfymflaskan ett litet konstverk i sig med kristallklar kantighet och lyxiga gulddetaljer. Länken i guld som pryder parfymflaskan är en av modehusets signaturdetaljer. Den går tillbaka decennier i Rabannes historia, och har synts både på smycken och ready-to-wear-kollektioner för att skapa statement-ögonblick.

ELLE fick en pratstund med Rabannes ambassadör i Sverige, Hanna Schönberg som berättade om sina favoritdofter och hur hon väljer parfym efter säsong och tillfälle.

Vad betyder Rabanne för dig som varumärke?

– För mig representerar Rabanne innovation inom mode- och doftvärlden. Jag älskar varumärkets unika sätt att blanda traditionell elegans med det oväntade. Varumärket inspirerar mig att vara djärv, utmana mig själv och uttrycka mig kreativt genom det jag bär.

Vad är Million Gold For Her för dig?

Million Gold For Her är min nya go-to-doft som passar perfekt för varje säsong. Den här doften får mig att känna mig stark och feminin. Den utstrålar en känsla av elegans och sofistikering som jag tycker kompletterar min stil. Den är den perfekta pricken över i:et oavsett om jag är på jobbet, ute med vänner eller på ett speciellt evenemang. Den luktar himmelskt!

Hur brukar du välja din favoritdoft och hur påverkar den dig?

– När jag väljer en doft är det viktigt för mig att doften inte bara passar mig utan också säsong och tillfälle. En fräsch, citrusaktig doft ger mig energi och är perfekt för sommaren. En blommig doft känns romantisk och feminin och är ofta min go-to. En kryddig, djup parfym stärker mitt självförtroende och är perfekt för uppklädda kvällar.

Vad ger dig självförtroende och får dig att må bra?

– Att övervinna utmaningar, lära sig nya saker och uppnå mål är några saker som jag skulle säga ger mig självförtroende. Att vara i närheten av snälla och stöttande människor stärker också mitt självförtroende mycket.

Senare i höst kommer du att kunna upptäcka eller återupptäcka Maison Rabanne på NK i Stockholm. Deras ikoniska dofter kommer att finnas tillgängliga tillsammans med Rabannes makeup, den helt nya Rabanne Collection-serien och naturligtvis modeaccessoarer – exklusivt på NK.