ANNONSSAMARBETE MED EDBLAD

Kändisstylisten: "Här är smyckestrenderna att satsa på i höst"

15 aug, 2024
AvMarika Agestam Cederlund
Fotograf: Nina Holma
Statement, lager på lager och en dos nostalgi. Höstens smycken tar plats och nu bygger vi våra looks efter dem, istället för att adderas sist. Kändisstylisten Amanda Persson väljer tre smyckestrender från Edblads nya kollektion att satsa på i höst – och guidar till hur du stylar dem bäst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Modets huvudsäsong är runt hörnet och i höst står det pulserande storstadslivet för stilinspirationen. Versatila smycken i traditionella former i metall och sten möter nya, oväntade texturer – och speglar mångsidigheten i städer som aldrig sover.

Stylisten Amanda Persson bor mitt i Stockholm med direkt närhet till liv och rörelse. I höst ser hon fram emot att samla vänner och klä upp sig till långa luncher, spännande event och glada festkvällar. Här listar hon smyckestrenderna som hon bär till säsongens olika tillfällen.

1. Till festen: hjärthalsbandet

Det nostalgiska hjärthalsbandet är tillbaka. Låt hjärtat stå i centrum och bygg på med flera lager av andra halsband – från chokers till längre kedjor. Genom att blanda olika material och stilar får du en upphöjd look som passar perfekt till fest.

Det romantiska hjärthalsbandet får en oväntad, punkig kontrast med hjälp av kedjor, chokers och läder.
"Jag vill alltid uppnå någon form av kontrast i min styling."

Spana in smyckena här.

2. TILL EVENTET: BANGLES

Det har skramlat runt handlederna i flera säsonger och nu adderar vi ännu fler armband till mixen. AW, konstutställning eller konsert? Bangles är ett säkert kort oavsett vilket event du ska till. Bär ett eller flera ihop med mindre armband i olika material – var inte rädd för att ösa på!

Gör som Amanda och bär dina bangles utanpå toppen.
"Ju större armband, desto bättre – låt dem klättra uppför armen för extra dramatik."

Länk till armbanden.

3. TILL HELGLUNCHEN: STATEMENTÖRHÄNGEN

När det kommer till långlunchen med vännerna bär Amanda helst ett par statementörhängen från Edblad med vintage look, tillsammans med smokingkavaj, klassiska jeans och smyckade loafersklackar.

"Jag dras extra mycket till statementörhängen, som på ett väldigt enkelt sätt höjer nivån på dina looks."
"Det finns inget trevligare än en långlunch som aldrig tar slut. Örhängena gör genast looken mycket festligare."

Du hittar smyckena här.

Amanda Perssons bästa smyckestips

1. Satsa på en uppsättning av smycken som du kan lita på. "Jag har ett gäng som räddat mig vid många tillfällen när jag känt att jag inte haft något att ha på mig. De kan ge nykärlek till plagg som man har tröttnat på."

2. Testa att bära dina långa halsband på nya sätt. Vira dem till ett armband, dra åt ett par stycken till en choker, eller låt halsbandet vila på ryggen och bär med en lågt skuren topp till.

3. Förvara dina smycken så att du enkelt kan se vad du har, till exempel i smyckeskrin eller plexiglasförvaring.

Spana in Edblads höstkollektion här (länk till Edblad).