Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs
STEKT KYCKLIGNSCHNITZEL MED GURKSALLAD OCH DIJONMAJONNÄS
Krispigt,
fräscht och smakrikt.
4 portioner
Tid: 45 minuter
Nivå: Enkelt
DU BEHÖVER:
Kycklingschnitzel:
600 g minutfilé, utbankad kycklingfilé
2 dl maizena
1 msk salt
4 ägg, vispade
4 dl pankoströbröd
Smör och olja till stekning
1 citron, skuren i klyftor (till servering)
Gurksallad:
2 gurkor, tunt skivade på längden med mandolin
0,5 citron, saft och rivet skal
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 msk rostade sesamfrön
Dijonmajonnäs:
2 dl majonnäs
0,5 citron, saft och skal
2 msk dijonsenap
Salt och peppar
GÖR SÅ HÄR:
1. Panera minutfiléerna i maizena tillsammans med salt. Doppa sedan kycklingen i det vispade ägget och avsluta paneringen med pankoströbröd. Stek i en panna med smör och olja gyllene ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.
2. Hyvla gurkan tunt längs med. Smaka av med salt peppar, citronsaft och skal samt olivolja. Slunga runt tillsammans med rostade sesamfrön.
3. Vispa ihop majonnäs tillsammans med dijonsenap och citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera gärna med pommes eller rostad potatis i ugn.
Fler recept från Kronfågel hittar du här.