ANNONSSAMARBETE MED KRONFÅGEL

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

21 feb, 2025
Foto: Kronfågel
Krispig kycklingschnitzel möter fräsch gurksallad och krämig dijonmajonnäs i en smakrik balans. En rätt som är lätt att laga och som imponerar vid middagsbordet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

STEKT KYCKLIGNSCHNITZEL MED GURKSALLAD OCH DIJONMAJONNÄS

Krispigt, fräscht och smakrikt.

Foto: Kronfågel

4 portioner
Tid: 45 minuter
Nivå: Enkelt

DU BEHÖVER:

Kycklingschnitzel:
600 g minutfilé, utbankad kycklingfilé
2 dl maizena
1 msk salt
4 ägg, vispade
4 dl pankoströbröd
Smör och olja till stekning
1 citron, skuren i klyftor (till servering)

Gurksallad:
2 gurkor, tunt skivade på längden med mandolin
0,5 citron, saft och rivet skal
2 msk olivolja
Salt och peppar
1 msk rostade sesamfrön

Dijonmajonnäs:
2 dl majonnäs
0,5 citron, saft och skal
2 msk dijonsenap
Salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

1. Panera minutfiléerna i maizena tillsammans med salt. Doppa sedan kycklingen i det vispade ägget och avsluta paneringen med pankoströbröd. Stek i en panna med smör och olja gyllene ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader.

2. Hyvla gurkan tunt längs med. Smaka av med salt peppar, citronsaft och skal samt olivolja. Slunga runt tillsammans med rostade sesamfrön.

3. Vispa ihop majonnäs tillsammans med dijonsenap och citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera gärna med pommes eller rostad potatis i ugn.

Fler recept från Kronfågel hittar du här.