Populärt: Hemma hos Inredningsnyheter ELLE Deco Design Awards Köksinspiration Inspiration för balkongen Se ELLE Hemma hos

3 av de mest klickade lägenheterna på Hemnet just nu

18 jul, 2016
I veckans Hemnettopp så söker vi oss till Sveriges tre största städer för en dos sekelskiftesstuk, moderna linjer och kvadratsmart på liten yta. Och massor av härlig inspiration, så klart.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Veckans viktigaste artikel är här igen – de drömmigaste och härligaste lägenheter på Hemnet just nu. Denna vecka besöker vi Stockholm, Göteborg och Malmö och hittar en takhöjd to die for och extremt smart planerad boyta.

1. Romantisk sekelskifteslägenhet med originaldetaljer

Den här snygga trerummaren på Upplandsgatan 44 i Stockholm är en perfekt mix av det klassiska och det moderna. Lägenheten på 90 kvadratmeter byggdes 1884 och trots att den är renoverad – både invändigt och utvändigt – har man medvetet valt att bevara många av originaldetaljerna.

Utöver de vackra fönsternischerna, de höga socklarna, stuckaturen och takhöjden på 3,10 meter bjuder bostaden även på en öppen spis, en sober färgpalett och en balkong i österläge.

01-09. upplandsgatan
10. upplandsgatan-hemnet
Annons

Foto: Östling Styling: Strenghielm Nord för Historiska Hem

2. Ljus våning med fantastiska fönster

I ett hus från 1904 på S:t Pauli kyrkogata 19B, i Rörsjöstaden, Malmö hittar vi den här fina våningen på 92 kvadratmeter.

Alla tre rum andas ljus och rymd och sällskapsrummets välvda fönster är verkligen något utöver det vanliga.

Det stora köket är placerat i centrum och knyter ihop rummen på ett självklart sätt. Ekparkett, ljusa väggar och stuckatur går som en röd tråd genom lägenheten och från ett av sovrummen når man innergården från en egen trappa.

Annons
01. st-pauli-kyrkogata-hemnet
04. st-pauli-kyrkogata-hemnet
05. st-pauli-kyrkogata-hemnet
Annons
06. st-pauli-kyrkogata-hemnet
07. st-pauli-kyrkogata-hemnet
Annons
08. st-pauli-kyrkogata-hemnet

Foto: Anna Maria Sjöstrand för Bolaget Fastighetsförmedling

Annons

3. Kvadratsmart och välplanerad med tjusiga detaljer

Stilfullt och modernt med tidstypiska fönster och högt i tak kännetecknar den här smart planerade tvårumslägenheten på Köpmansgatan 2 vid Kronhusbodarna, Göteborg.

Sina 46 kvadratmeter till trots känns lägenheten ändå rymlig. Ljusa väggar, rena linjer och generöst ljusinsläpp bidrar till helheten, men även de goda förvaringsmöjligheterna och de öppna ytorna.

Köpmansgatan_2
Köpmansgatan_2
Köpmansgatan_2
Annons
Köpmansgatan_2

Foto: Christoffer Duff Styling: Sara Olausson/Epok Interiör för Reveny

Annons